Danas tribina o stanju nastave prirodnih nauka u osnovnim i srednjim školama




Danas tribina o stanju nastave prirodnih nauka u osnovnim i srednjim školama

Univerzitet Crne Gore organizuje javnu tribinu posvećenu stanju nastave biologije i hemije u osnovnim i srednjim školama. Univerzitetska tribina koja nosi naziv „Prirodne nauke u školskim planovima i programima” održaće se u danas u 18:00 sati u prostorijama Rektorata UCG.

Na tribini će govoriti prof. dr Miljan Bigović, dekan PMF-a, prof. dr Danka Caković, sa PMF-a, mr Milica Vušurović, samostalna savjetnica i nadzornica u Zavodu za školstvo Crne Gore i Slobodan Savović, predstavnik Ministarstva prosvjete.

Predstojeća tribina fokusiraće se na ključne aspekte obrazovanja iz biologije i hemije u cilju stvaranja konstruktivnog dijaloga o trenutnom stanju obrazovanja iz ovih disciplina u osnovnim i srednjim školama. Glavne teme koje će biti obuhvaćene u diskusiji uključuju, između ostalog, broj časova biologije i hemije u školama, rezultate najnovijeg PISA testiranja, implementaciju planova i programa za biologiju i hemiju, te osvrt na srednjoškolski program u stručnim školama.

Uz učešće renomiranih stručnjaka iz oblasti obrazovanja i predstavnika Ministarstva prosvjete, tribini će prisustvovati i profesori prirodnih nauka iz Crne Gore koji će imati priliku uključiti se u diskusiju iz publike.

Novinarsku ekipu možete akreditovati do srijede, 20. decembra najkasnije do 14:00 sati na e-mail adresu pr@ucg.ac.me  ili  telefonom na 020 414 247.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.