Javna rasprava o novom pravilniku za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG




Javna rasprava o novom pravilniku za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG

U periodu od ponedjeljka 15. januara do petka 19. januara 2024. godine, Univerzitet Crne Gore (UCG) otvara javnu raspravu povodom nacrta pravilnika koji će regulisati rješavanje stambenih potreba zaposlenih. Inicijativa za donošenje ovog pravilnika proizlazi iz potrebe da se sistemski i transparentno pristupi rješavanju stambenih pitanja zaposlenih na UCG.

Nacrt pravilnika će biti distribuiran svim zaposlenim preko sekretara univerzitetskih jedinica, a pravo učešća na raspravi imaju svi zaposleni na Univerzitetu Crne Gore.

Predstojeća javna rasprava pružiće priliku svim zainteresovanim stranama, da iznesu svoje prijedloge, sugestije i primjedbe na predloženi pravilnik. Očekuje se da će ovakav inkluzivan pristup omogućiti bolje sagledavanje različitih perspektiva i potreba zaposlenih, te doprinijeti kvalitetnijem finalnom dokumentu.

Nakon završetka javne rasprave, prikupljeni komentari će biti pažljivo analizirani, a konačni tekst pravilnika će biti objavljen nakon završetka procesa analize i usaglašavanja, čime će biti ozvaničen novi set pravila koja će regulisati stambena pitanja zaposlenih na UCG.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.