Senatori UCG jednoglasno podržali Program razvoja Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimira Božovića




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Senatori Univerziteta Crne Gore su na danas održanoj sjednici Senata jednoglasno podržali Program razvoja Univerziteta Crne Gore kandidata za rektora za mandatni period 2024 – 2027, prof. dr Vladimira Božovića, redovnog profesora Univerziteta Crne Gore i aktuelnog rektora.

Rezultati dosadašnjeg mandatnog perioda rektora Božovića, ocijenjeni su pozitivno, a izraženo je i uvjerenje da će predloženi Program razvoja za naredni mandatni period dodatno učvrstiti poziciju Univerziteta Crne Gore kao centra akademske izuzetnosti.

U Programu koji je predstavio, aktuelni rektor Božović izrazio je vjerovanje da isti može biti okosnica vrlo dinamičnog razvoja Univerziteta, te kao jedan od najvažnijih zadataka istakao brisanje svih linija neakademskih ograničenja i prepreka na najstarijoj visokoobrazovnoj instituciji u Crnoj Gori.

„Mjerila za napredak, dobijanje odgovarajućeg statusa i time svih pripadajućih benefita, moraju biti isključivo akademska i ništa mimo toga“, kazao je on.

Mišljenje Senata će se, saglasno odredbama Statuta Univerziteta Crne Gore, dostaviti Izbornoj komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore, nakon čega i Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore koji vrši izbor rektora.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.