Novoimenovani dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Boris Vukićević




Novoimenovani dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Boris Vukićević

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore imenovao je danas za dekana Fakulteta političkih nauka prof. dr Borisa Vukićevića, za mandatni period 2024 – 2027. godine.

Na sjednici UO UCG, kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, profesor Vukićević je izabran na predlog Vijeća Fakulteta političkih nauka, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića.

Dr Boris Vukićević je redovni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, oblast Međunarodni odnosi i diplomatija i aktuelni je rukovodilac Centra za doktorske studije UCG. U dosadašnjem radu imao je vrlo zapažene  rezultate i doprinose razvoju naučnoistraživačkog, umjetničkog i stručnog rada na Fakultetu političkih nauka, za šta je dobio i priznanje Univerziteta Crne Gore. Na Univerzitetu je do sada obavljao više funkcija, gdje je bio prorektor, predsjednik Suda časti i predsjednik Etičkog odbora, rukovodilac doktorskih i magistarskih studija i koordinator nastave, te prodekan FPN-a u tri navrata.

Autor je jedne monografije, autor ili koautor niza naučnih radova u domaćim i stranim časopisima i zbornicima, uključujući i veći broj radova publikovanih u časopisima koji se nalaze na SSCI/AHCI ili SCOPUS listi, više poglavlja u monografijama izdatim od strane renomiranih međunarodnih izdavača, kao i koautor više stručnih knjiga.

Na UO UCG, pored razmatranja tački dnevnog reda koje se odnose na redovno poslovanje Univerziteta, pokrenut je i  postupak za izbor dekana Elektrotehničkog fakulteta.  

Na sjednici, kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, izborne radnje utvrđene su posebnom odlukom UO UCG. Konkurs za izbor dekana koji se bira takođe za trogodišnji mandat biće objavljen u Biltenu UCG i dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.