Rektor Božović za TV Vijesti o aktuelnostima i budućim planovima




Rektor Božović za TV Vijesti o aktuelnostima i budućim planovima

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović gostovao je u emisiji Boje jutra, na TV Vijesti. Povod njegovog gostovanja je bio Program rada za mandatni period od 2024. do 2027. godine, budući da je nedavnom podrškom Senata UCG i Upravnog odbora UCG, ponovo izabran za rektora.

U intervjuu, rektor Božović je govorio o ciljevima Programa rada za naredni mandatni period, ali i o aktuelnostima na Univerzitetu Crne Gore i brojnim izazovima sa kojima se najstarija visokoškolska institucija u Crnoj Gori svakodnevno suočava.

Rektor Božović je govorio na brojne teme, između ostalog, o usklađivanju modela studija sa zakonima koji regulišu politiku zapošljavanja, kao i potreba tržišta rada; o potrebi za osnaživanjem nastavnog kadra i  modelima očuvanja naučnog i istraživačkog kapaciteta u postojećim ljudskim resursima,  o poboljšanju uslova rada, pozitivnoj saradnji sa Sindikatom Univerziteta Crne Gore, te o funkcionisanju Univerziteta Crne Gore u kontekstu aktuelnih dešavanja, kao i saradnji sa privredom, alumni mrežom i svim ostalim nastojanjima kojima se teži poboljšati svi segmenti poslovanja na Univerzitetu Crne Gore.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.