Poziv studentima za predstavu Koštanin tvist 28. marta




Poziv studentima za predstavu Koštanin tvist 28. marta

Predstava Koštanin tvist, u režiji Andreja Šepetkovskog, igraće se u četvrtak 28. marta, u Amfiteatru 106, u zgradi tehničkih fakulteta u Podgorici, u 20.00 sati, u organizaciji Studentskog kulturnog centra.

Ulaz je besplatan, a broj za rezervacije karte je +382 069 245 900. Broj mjesta je ograničen te organizatori mole sve zainteresovane studente da se jave na vrijeme kako bi preuzeli karte.  

O predstavi:

Okusite slatke muke nastanka predstave, kreiranja lika, funkcionisanja pozorišta... Uh, laž. Nisu uopšte slatke muke.

U svakoj sceni ove dinamične predstave, publika prisustvuje otvorenoj probi "Koštane" i različitim režijama jedne te iste scene iz čuvene drame. Samo se akteri na toj probi mijenjaju. Glumci predstave "Koštanin tvist" ( Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski) tumače vise likova, tačnije tipova "reditelja", "glumaca", "dramaturga", "dekoratora"... svih onih koji svako pozorište čine živim. Svaki od reditelja vidi "Koštanu" i scenu koju režira na poseban način, svojstven njegovom senzibilitetu, životnom iskustvu i talentu. Svaka glumica koja igra tu scenu doživljava je drugačije, svojstveno njenom daru, iskustvu i ambicijama. A sudar tih stremljenja i karaktera reditelja i glumaca, u pozorištu tako često nespojivih, dovodi do urnebesnih situacija, povišenih emocija i žestokih sukoba. Ovo je komedija o smislu stvaranja i tragedija o neostvarenim ambicijama Ili obrnuto. Da li je put ka uspjehu u ugađanju sebi i svojim hirovima ili u dubljem, ljubavnom osluškivanju drugog čovjeka i davanju?





Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.