Otvoren novi ciklus Social Impact Award (SIA) programa za 2024. godinu




Otvoren novi ciklus <span class="CyrLatIgnore">Social Impact Award (SIA)</span> programa za 2024. godinu

Otvoren je treći ciklus Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori, a time i prijave za najveće međunarodno takmičenje iz oblasti društvenog preduzetništva mladih.

Prijave za najveći međunarodni program podrške društvenom preduzetništvu mladih – Social Impact Award (SIA) program, otvorene su za sve mlade ljude uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju preduzetničku ideju i želju da rade u ovoj sferi kroz inovativni pristup rješenjima.

Prijave za ovogodišnji ciklus otvorene su od 27. marta i trajaće sve do 31. maja, a aplikacija se može podnijeti na ovom linku.

Svi zainteresovani učesnici će imati priliku da učestvuju u preko 40 edukativnih radionica i obuka koje će se održati u sve tri crnogorske regije, kao i da dobiju mentorsku podršku priznatih profesionalaca, dok četiri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju biznis ideje u iznosu od 1.500 eura, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Manhajmu, Njemačka.

Događaju kojim je zvanično otvoren ovogodišnji ciklus, kao i prezentacija programa Social Impact Award (SIA) u Crnoj Gori, prisustvovali su partneri na projektu - predstavnici državnih institucija, naučne i akademske zajednice, biznis sektora, zainteresovani mladi ljudi, kao i predstavnici omladinskog i civilnog društva.

Sve informacije o projektu, načinu prijavljivanja i narednim fazama, zainteresovani učesnici mogu pronaći na sajtu:  montenegro.socialimpactaward.net, kao i na društvenoj mreži Instagram (naziv profila: SIA_Montenegro).

O programu Social Impact Award (SIA):

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći međunarodni program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču.

Ovaj međunarodni projekat se istovremeno realizuje na 3 kontinenta (Evropa, Afrika, Azija), u 18 zemalja, gdje se na godišnjem nivou okuplja više od 12.000 mladih inovatora, koji timskim radom osnivaju više od 230 društvenih preduzeća godišnje. Tokom prethodna dva ciklusa realizacije SIA programa u Crnoj Gori u 2022. i 2023. godini održano je više od 80 različitih obuka i radionica u 15 crnogorskih opština i kroz sami proces bilo je uključeno preko 2.000 mladih ljudi, a finalni produkt projekta su bile preduzetničke ideje, kojih je ukupno za dvije godine bilo 100.

U Crnoj Gori ovaj program od 2022. godine implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Erste banke, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Five grupe i Glavnog grada Podgorice.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri SIA programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Idea-CG, Centralna banka Crne Gore, Karijerni centar Univerziteta Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica, a podršku programu pružaju i Neregelia, Alter Modus, Privredna komora Crne Gore, NEST Coworking i The Chedi Luštica Bay.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.