Odbojkaši Ekonomskog i ETF-a osigurali mjesto u finalu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sportskom duhu i takmičarskoj atmosferi, proteklog vikenda, Ekonomski i Elektrotehnički fakultet (ETF) izborili su svoje mjesto u finalu Studentske lige Crne Gore u odbojci, dok su košarkaši završili grupnu fazu Meridianbet Studentske lige.

U dramatičnom polufinalu odbojkaškog turnira, Ekonomski fakultet je u klasičnom okršaju studenata nadmašio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića sa rezultatom 2:1. Ekonomisti su, vođeni izuzetnom igrom braće Danila i Ilije Ivanovića, nakon izgubljenog prvog seta uspjeli da se vrate, osvoje drugi set i u trećem potvrditi svoju dominaciju na mreži. U drugom polufinalu, ETF je bez većih problema savladao Studentski dom iz Nikšića rezultatom 2:0, zahvaljujući izvanrednom prijemu lopte Tamare Jašović, jedine djevojke u timu.

Paralelno s odbojkaškim nadmetanjima, košarkaška liga je završila svoju grupnu fazu. U Grupi A, Građevinski fakultet je ostvario pobjedu nad Biotehničkim fakultetom rezultatom 54:44, dok je Pravni fakultet pobijedio Studentski dom NK sa 66:45. U Grupi B, Ekonomski fakultet je doživio prvi poraz, izgubivši od Univerziteta Mediteran sa 68:57, dok je Univerzitet Donja Gorica ubjedljivo savladao Mašinski fakultet sa 61:43.

Ove sportske priče odražavaju duh studentskog takmičenja i kolegijalnost, ističući izvanredne talente i timski duh mladih sportista. Dok se Ekonomski i ETF pripremaju za veliko finale u odbojci, s druge strane, košarkaši se osvrću na rezultate grupne faze te strateški planiraju svoje poteze za buduće izazove koje donosi liga.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.