Univerzitet Crne Gore: Čestitka povodom Dana nezavisnosti




Univerzitet Crne Gore: Čestitka povodom Dana nezavisnosti

Povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, upućujemo srdačne čestitke svim građanima i građankama naše države.

Na Univerzitetu Crne Gore smo svjesni važne uloge koju Univerzitet ima kao temeljna visokobrazovna, naučna i kulturna institucija u našoj zemlji. U godini kada obilježavamo jubilej 50 godina od osnivanja, ističemo našu posvećenost budućnosti i razvoju države pod sloganom "FuturUm". U to ime, pokrenuli smo niz okruglih stolova, kroz koje teku diskusije o narednom desetogodišnjem razvoju Crne Gore u osam ključnih oblasti: obrazovna politika, ekonomska politika, zdravstvena politika, pravna zaštita, kulturna politika, energetska održivost, saobraćajna politika, reindustrijalizacija i digitalna transformacija.

Naša namjera je da jasno argumentovani i precizno artikulisani predlozi naše akademske zajednice budu publikovani pod nazivom "Crna Gora 2024-2034: vizija i preporuke Univerziteta Crne Gore" i zvanično upućeni Vladi Crne Gore i Skupštini Crne Gore na razmatranje, kao i cijeloj stručnoj i opštoj javnosti na uvid.

Na taj način, demonstriramo svoju društvenu odgovornost i punu posvećenost razvoju države i društva.

Neka ovaj praznik bude inspiracija za sve nas da se s još većim entuzijazmom posvetimo našem radu i zajedničkom cilju – razvoju i prosperitetu Crne Gore.

Rektorat Univerziteta Crne Gore



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.