PMF i ETF u finalu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prirodno-matematički fakultet i Elektrotehnički fakultet igraće u finalu Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci, to je epilog večeras odigranih polufinalnih duela u dvorani Sportsko kulturnog centra UCG.

Nije bilo neizvjestnosti u polufinalnim duelima. Pomorski fakultet je doživio prvi poraz u ovogodišnjem takmičenju a PMF pokazao da je najbolji kada je najbitnije. Sigurnom igrom od početka susreta pokazali su da su s pravom jedan od favorita takmičenja pa se PMF zasluženo našao u finalu pobjedom rezultatom 54:45. U pobjedničkom timu istakli su se Radović sa 16 i Maraš sa 15 poena dok je u poraženom timu Velimirović bio najefikasniji sa 14 poena.

A za reprizu finala iz 2022. godine pobrinuo se ETF. Priliku da se revanširaju ekipi PMF-a, koji ih je tada savladao u finalu, Elektrotehnički fakultet je obezbijedio pobjedom protiv ekipe Ekonomskog fakulteta rezultatom 50:31. Od početka susreta ETF je nametnuo žestok tempo igre pa je već do poluvremena imao dvocifrenu prednost. Stanje na terenu se nije promijenilo ni u nastavku susreta pa se ETF zasluženo našao u finalu. Blistao je Knežević sa 17 poena dok je u poraženom timu Rašović postigao 10 poena.

Rezultati:

  • Pomorski fakultet - Prirodno-matematički fakultet 45:54 (28:32)
  • Sudije: Popović, Ćetković, Bakrač.
  • Pomorski fakultet: Pejović 13, Velimirović 14, Bujković 3, Čejović 2, Nikolić, Vukojičić 8, Vuković 1, Begović, Pudar 4.
  • PMF: Maraš 15, Tatar 10, Radović 16,  Veljović, Rakočević, Hot 3, Jelovac 3, Radulović, Perović 7, Milošević.
  • Ekonomski fakultet – Elektrotehnički fakultet 31:50 (18:28)
  • Sudije: Popović, Ćetković, Bakrač.
  • Ekonomski fakultet: Popović, Mirotić 6, Miranović 2, Božović 6, Rašović 10, Lasica 3, Pavićević, Bošković 4, Stanović, Burdžović, Kljajević.
  • Elektrotehnički fakultet: Marković 5, Knežević 17, Gardašević 3, Petrić 8, Tomović 2, Jokić 9, Raičković 4, Đurišić, Radović 2.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.