Svečano otvoren Naučno-tehnološki park Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ovaj značajan događaj predstavlja prekretnicu u našoj posvećenosti unapređenju tehnološkog, naučnog i inovativnog ekosistema Crne Gore.

Prilikom uvodnih obraćanja obratila se izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka Crne Gore, gospođa Valentina Radulović koja je istakla  da će se crnogorska inovativna scena dijeliti na prije i poslije NTP-a. Kako je kazala, ovo je prekretnica koja označava novi početak, novu eru u kojoj će se sinergija između svih aktera ostvariti u punom potencijalu.

Univerzitet Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, igra ključnu ulogu u zajedničkom nastojanju da unaprijedimo naučno-tehnološki i inovativni ekosistem naše zemlje. Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović obratio se prisutnima i istakao da je NTP ‘zvjezdana kapija’ koja će ubrzati razvoj naše zemlje.

Imali smo priliku da čujemo i video obraćanje Evropske komesarke za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, gospođe Iliane Ivanove, koja se pridružila virtuelno i podijelila svoja razmišljanja o važnosti ovog projekta za region.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija gospođa Anđela Jakšić Stojanović istakla je da NTP treba da inspiriše stvaranje novih rješenja kroz najbolje inovativne prakse, obezbijedi podršku kreativnim, inovativnim pojedincima i kompanijama, ali i da poveća njihovu vidljivost i promoviše inovacionu kulturu.

Predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Milojko Spajić istakao je da Vlada Crne Gore, kao jedan od osnivača Naučno-tehnološkog parka, kontinuirano pokazuje snažnu posvećenost razvoju tehnoloških i inovativnih potencijala naše zemlje.

Ceremoniju presijecanja vrpce obavili su predsjednik Vlade CG, ministarka prosvjete nauke i inovacija i rektor Univerziteta Crne Gore, čime je zvanično Naučno-tehnološki park Crne Gore otvoren!

Na podršku ove institucije u narednom periodu mogu računati svi pojedinci i kompanije koji imaju kreativne i inovativne ideje, a prije svega one ideje koje imaju i potencijal da brzo ostvare ekonomski rast.

Obraćanje rektora prof dr. Vladimira Božovića dostupno je u nastavku:Izvor: Naučno-tehnološki park

Foto izvor: Đorđe Cmiljanić, Vlada Crne GoreNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.