Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju - poslednji korak upisa
Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju - poslednji korak upisa

Univerzitet Crne Gore obavještava buduće studente da je potpisivanje ugovora o studiranju poslednji korak upisa na Univerzitet Crne Gore za studijsku 2024/25. godinu. Na platformi upisi.edu.me, studenti mogu pronaći uputstva za potpisivanje ugovora, čime se završava proces elektronskog upisa.

Pored mogućnosti potpisivanja putem elektronske lične karte, dostupne i prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i dodatna opcija koju je omogućio Crnogorski Telekom besplatnim promo paketom eTrust.

Ugovor o studiranju budući studenti potpisuju elektronski nakon završetka procedure upisa u studentskoj službi fakulteta ili akademije na koje su aplicirali. Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog Ugovora o studiranju, koju studenti mogu elektronski potpisati i postaviti na e-Upis sajt.

Detaljna uputstva za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju su dostupna na platformi upisi.edu.me. Ovaj proces će studenti moći da realizuju od perioda upisa u julu do kraja septembra.

Postupak potpisivanja putem eTrust promo paketa

Za studijsku 2024/25. godinu, Crnogorski Telekom budućim studentima stavlja na raspolaganje korišćenje eTrust promo paketa, koji nakon aktivacije uključuje 10 besplatnih transakcija za elektronsko potpisivanje. Ovaj paket omogućava brucošima brz i jednostavan način potpisivanja ugovora o studiranju. Više informacija je dostupno na linku: Uputstvo za eTrust paket i elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju.

Studenti koji nisu u prilici da koriste eTrust uslugu mogu proces potpisivanja obaviti putem e-lične karte. Za aktiviranje elektronske lične karte neophodan je čitač lične karte ili preuzimanje softvera i praćenje uputstava na sajtu Vlade Crne Gore, na stranici Aktiviraj ličnu kartu. Da bi olakšao budućim studentima potpisivanje na ovaj način, UCG je pripremio i Uputstvo za elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju, dostupno na sajtu UCG.

-------------------

Usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata.

Korisni linkovi za više informacija: 
- Uputstvo za eTrust paket i elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju
- Studentski informator
- Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure
- Unaprijeđen postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne GoreNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.