U drugom upisnom roku prijavljeno 277 kandidata
U drugom upisnom roku prijavljeno 277 kandidata

U drugom  roku  Univerzitetu Crne Gore na konkurs za upis u prvu godinu studija, u studijskoj 2024/25. godini, prijavilo se ukupno 277 kandidata.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 11. jula 2024. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, 12, 16. i 17. jula 2024. godine. 

Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis studenata na Univerzitet Crne Gore bliže je uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore. 

Univerzitet Crne Gore obavještava buduće studente da je potpisivanje ugovora o studiranju poslednji korak upisa na Univerzitet Crne Gore za studijsku 2024/25. godinu. Na platformi upisi.edu.me, studenti mogu pronaći uputstva za potpisivanje ugovora, čime se završava proces elektronskog upisa.

Pored mogućnosti potpisivanja putem elektronske lične karte, dostupne i prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i dodatna opcija koju je omogućio Crnogorski Telekom besplatnim promo paketom eTrust.


Korisni linkovi: 

·     Studentski informator

·     Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure

·     Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju - poslednji korak upisaNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.