Dani inženjera




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentska organizacija BEST Podgorica organizuje  ,,Dane inženjera”, koji će trajati od 19. do 24. aprila. Događaj se sastoji od tri segmenta: STEMcon konferencije, EBEC Challenge takmičenja. 

Događaj zatvara sajam fakulteta 24. aprila, namijenjen svim maturantima u Crnoj Gori, a koji organizuje Univerzitet Crne Gore i Karijerni centar uz učešće studentske organizacije BEST Podgorica. Na sajmu će biti predstavljen i rad određenih organizacija i institucionalnih tijela. Sajam će se održati u kampusu Univerziteteta.

STEMcon konferencija (Science, Technology, Engineering and Mathematics) će biti 20. aprila u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore. Na konferenciji iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, učesnici će biti u prilici da prisustvuju predavanjima održanim od strane uglednih inženjera, profesora na fakultetima i predstavnika kompanija.

Pored konferencije, organizuje se i EBEC Challenge takmičenje, prepoznatiljivo studentsko takmičenje koje se održava već sedmi put u Crnoj Gori. Privlači studente svih fakulteta koji imaju šansu da se takmiče i na regionalnoj rundi u Nišu kao pobjednici naše runde. Studentske ekipe imaju mogućnost takmičenja u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Timski dizajn podrazumijeva pronalazak tehničkog i projektnog rješenja za zadati problem uz određene ograničene resurse, dok studija slučaja obuhvata osmišljavanje idejnog rješenja za zadati problem korporativne ili poslovne prirode.Takmičenje u obije kategorije traje po jedan dan i održaće se u zgradi tehničkih fakluteta u Podgorici. EBEC Challenge okuplja do 20 ekipa od 3 do 4 člana. Pobjednici dobijaju besplatno učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Challenge Balkan, gdje se takmiče sa najboljim inženjerima iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora i Zagreba, kao i brojne vrijedne nagrade.

Dane inženjera organizuje studentska organizacija BEST (Board of European Students of Techology), koja od 1989. godine radi na razvoju mladih u Evropi.

Prijave za učešće na takmičenju ili konferenciji, kao i više informacija o samom događaju, mogu se pronaći na web stranici www.best.ac.me.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.