Rektorat, 27.07.2018

Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa Počasnim odborom 75. Skupštine studenataPočasni odbor 75. Skupštine Evropske studentske unije u Crnoj Gori održao je prvu sjednicu na kojoj je zaključeno da skup predstavnika najznačajnije studentske organizacije u Evropi, koja okuplja više od 20 miliona studenata, predstavlja i značajnu mogućnost za promociju Crne Gore i Budve te da je u skladu sa tim potrebno uključiti sve resurse kako bi bili predstavljeni svi naši potencijali.


Na sjednici su analizirane aktivnosti na pripremi Skupštine koja bi trebalo da bude održana krajem novembra u Budvi. Zaključeno je da su dosadašnje pripreme obavljene pravovremeno i kvalitetno i da u predstojećem razdoblju treba nastaviti sprovođenje konkretnih aktivnosti kako bi održavanjem Skupštine Studentski parlamet Crne Gore potvrdio svoj kredibilitet i kako bi se Crna Gora pokazala kao ozbiljan domaćin.


Predsjednik Počasnog odbora, premijer Duško Marković, iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Univerzitetom Crne Gore i istakao da je Vlada u potpunosti posvećena politikama koje za cilj imaju poboljšanje perspektive mladih što je u skladu i sa zaključcima Londonskog samita.


„Zato svaka vaša inicijativa ka Vladi mora imati odgovor“ – rekao je premijer Marković.


Sastanku su prisustvovali članovi Počasnog odbora: predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arianna Serhatlić, predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović i direktor Karijernog centra UCG Ivica Todorović i izvršni direktor Univerzitetskog sportsko- kulturnog centra UCG Miloš Pavićević kao bivši članovi Skupštine Studentskog parlamenta UCG.

http://www.gov.me/vijesti/189558/Sastanak-predsjednika-Vlade-Duska-Markovica-sa-Pocasnim-odborom-75-Skupstine-studenata.html