Profesionalni razvoj akademskog osoblja u visokom obrazovanju




Profesionalni razvoj akademskog osoblja u visokom obrazovanju

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je bio u trodnevnoj studijskoj posjeti Kraljevskom koledžu u Londonu i Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, na temu Profesionalni razvoj akademskog osoblja u visokom obrazovanju.

Tokom  posjete, realizovane u okviru Erasmus + programa – HERE, od 2. do 5. septembra,  predstavljena su iskustva o radikalnim izmjenama koje je donio koncept nastave usmjerene na studenta u dosadašnjoj praksi.

„Novi koncept je doveo u pitanje tradicionalan odnos nastavnik-student. Rezultirajuće promjene u institucionalnim praksama su kompleksne i suočavamo se sa njima i danas. Dovele su do stimulisanja inovativnog izvođenja nastave i nastavnih metoda, koje se i dalje transformišu u skladu sa razvojem tehnologije“, kazao je rektor Nikolić na temu studijske posjete.

Tokom posjete razgovarano je na temu kako razlučiti kakav će biti odgovarajući profesionalni razvoj akademskog osoblja koje će doprinijeti dobrobiti svih studenata u jednoj instituciji.

S obzirom na to da će se na Univerzitetu Crne Gore u narednom periodu odrediti njegovi strateški pravci razvoja gdje će, između ostalog, značajan segment biti razvoj ljudskih resursa i kvalitet nastavnog procesa, iskustva koja su razmijenjena tokom studijske posjete biće od velikog značaja za jasnije i preciznije definisanje pravaca razvoja Univerziteta.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.