Održana radionica u okviru programa institucionalne sertifikacije UCG u oblasti etike, sprečavanja prevarnog ponašanja i plagijarizma




 

U okviru programa institucionalne sertifikacije Univerziteta Crne Gore u oblasti etike, sprečavanja prevarnog ponašanja i plagijarizma, održana je trodnevna radionica sa radnim timom Univerziteta.

Proces sertifikacije se obezbjeđuje posredstvom Međunarodnog instituta za istraživanje i djelovanje protiv akademske prevare i plagijarizma (IRAFPA) Univerziteta u Ženevi, u Švajcarskoj, a podržava ga Savjet Evrope.

Radionicu su vodili eksperti  sa ovog instituta:  direktor IRAFPA Mišel Bregada i ekspert Pjer-Žan Ben Gozi.  

U radu sa radnim timom Univerziteta na specifičnim pitanjima iz ove oblasti, eksperti su  ocijenili da je za kratak period učinjen značajan pomak. Oni su dali preporuke za dalji proces implementacije i aktivnosti u svrhu sertifikacije.

Radionica je organizovana u okviru projekta "Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju", čiji je cilj jačanje integriteta i borba protiv korupcije u sistemu visokog obrazovanja primjenom preventivnih mehanizama zasnovanih na standardima i praksama Savjeta Evrope.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.