Drugi upisni rok Univerziteta Crne Gore za doktorske studije




Drugi upisni rok Univerziteta Crne Gore za doktorske studije

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra Konkurs za upis na doktorske studije za studijsku 2018/2019. godinu - drugi upisni rok. Prorektorica za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđica Perović saopštila je da u drugom upisnom roku ima 13 slobodnih mjesta za studente doktorskih studija.

„Slobodna su mjesta na sljedećim organizacionim jedinicama i studijskim programima Univerziteta Crne Gore: na Građevinskom fakultetu četiri (Studijski program Građevinarstvo), Filozofskom fakultetu tri  (dva na Filozofiji i jedno na Istoriji), na  Prirodno – matematičkom fakultetu jedno mjesto (Studijski program Fizika) i pet na Elektrotehničkom fakultetu (Studijski program Elektrotehnika)“.

Prorektorica Perović je dodala da pravo prijave na konkurs za upis naImage doktorske studije imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

„Prijava sa odgovarajućim dokazima podnosi se organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore do 14. februara ove godine. Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta. Upis kandidata će se obaviti do 18. februara, dok je početak nastave 21. februara 2019. godine“, saopštila je prorektorica Perović.

Tekst Konkursa dostupan je na sajtu Univerziteta Crne Gore, na  linku:

https://www.ucg.ac.me/skladiste/blog_10/objava_39931/fajlovi/Tekst%20konkursa.pdf 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.