Rektorat, 10.05.2019

Info dani o atraktivnim stipendijama za doktorska istraživanjaX

Ministarstvo nauke organizuje Info dane o atraktivnim stipendijama za doktorska istraživanja na Univerzitetu Crne Gore u srijedu, 15. maja u 10:00 časova u Svečanoj sali Tehničkog fakulteta i na Univerzitetu Mediteran u četvrtak, 16. maja u 11:00 časova u Sali Univerziteta, II sprat.

Konkurs je upućen prije svega mladim ljudima, koji žele dalje da usmjeravaju svoju karijeru ka naučnoistraživačkoj djelatnosti ili da znanja potrebna u privredi unaprijede na najvišem nivou kroz primijenjena doktorska istraživanja i mobilnost u razvijene ustanove u inostranstvu od najmanje 3 mjeseca za vrijeme trajanja stipendije. Mobilnost u toku stipendije je moguća i u privredna društva u inostranstvu ili u Crnoj Gori.

Stipendija obuhvata mjesečne lične troškove doktoranda u iznosu od 700 € na mjesečnom nivou i troškove istraživanja do 10.000 € na godišnjem nivou za istraživanja i mobilnost, dok su stipendisti oslobođeni plaćanja školarine za vrijeme trajanja stipendije.
Studenti, ali i profesori, imaće priliku da u direktnom razgovoru sa zaposlenima u Ministarstvu razgovaraju o detaljima aplikacije i postave pitanja ukoliko imaju nedoumice prije zvaničnog podnošenja prijave.

Tekst Konkursa, prijavni formular i finansijski plan stipendije možete vidjeti ovdje: 
http://www.mna.gov.me/vijesti/198773/Novi-Konkurs-za-dodjelu-atraktivnih-stipendija-za-doktorska-istrazivanja.html

Broj posjeta : 353