Pokrenut postupak za povećanje broja studenata na postdiplomskim specijalističkim studijama FPN-a




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici, po predlogu Senata Univerziteta Crne Gore, pokrenuo postupak za dopunu licence povećanja broja studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije Fakulteta političkih nauka.

„Riječ je o povećanju broja studenata za upis, sa broja 30 na 50,  na dva studijska programa postdiplomskih  specijalističkih studija ovog Fakulteta, i to Međunarodni odnosi i Socijalna politika i rad“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica.

On je kazao da se ovo proširenje na oba smjera odnosi na samofinansirajuće studente, te da bi dopuna licence važila od studijske 2019/2020. godine.

Na današnjoj sjednici je konstatovano i da je prof. dr Velimiru Rakočeviću prestala funkcija dekana Pravnog fakulteta istekom mandata.  

Takođe, utvrđeni su i rokovi za sprovođenje izbornih radnji za izbor dekana Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, shodno pokrenutom postupku  za izbor dekana za mandat 2019 -2022, na prethodnoj sjednici UOUCG.  

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je, na današnjoj sjednici, shodno članu 61 Statuta Univerziteta Crne Gore i članu 42 Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Univerziteta Crne Gore, nakon sprovedenog javnog konkursa, podnio prijedlog za izbor Tijane Prelević, dosadašnjeg savjetnika Rektora, za Generalnog sekretara Univerziteta Crne Gore, kao i prijedlog Odluke o prestanku mandata Jeleni Pajković, dosadašnjem generalnom sekretaru UCG. Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je jednoglasno usvojio ove prijedloge.    

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/pokrenut-postupak-za-povecanje-broja-studenata-na-postdiplomskim-specijalistickim-studijama-fpn-a

https://m.cdm.me/drustvo/na-dva-smjera-na-fpn-u-bice-upisano-vise-studenata/

https://m.portalanalitika.me/clanak/334294/veci-broj-studenata-na-postdiplomskim-studijama-fpn-a

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/povecanje-broja-studenata-na-na-dva-studijska-programa-fpn

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/240535/povecati-broj-postdiplomaca-na-fpn-u-.html

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.