Rektorat, 18.06.2019

Premijer Duško Marković u Rektoratu: Vlada u potpunosti podržava planirane dalje strateške iskorake Univerziteta Crne GoreVlada Crne Gore u potpunosti podržava planirane dalje strateške iskorake državnog Univerziteta kako na unapređenju kvaliteta studiranja i pozicioniranja Univerziteta Crne Gore (UCG) tako i na poboljšanju materijalnog stanja i profesionalnog statusa nastavnog i nenastavnog osoblja – rekao je premijer Duško Marković danas na sastanku sa rukovodstvom UCG.
 
Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica i prorektor za nauku i istraživanje prof. dr Irena Orović predstavili su predsjedniku Vlade rezultate dosadašnjeg razvoja i aktivnosti koje uključuju unapređenje nastavnog procesa i značajno popravljanje pozicije UCG u međunarodnim naučnim krugovima i u svjetskim bazama naučnih publikacija kao i potpunu finansijsku stabilzaciju Univerziteta.
 
Predsjednik Marković je izrazio punu podršku započetim aktivnostima Univerziteta Crne Gore na izradi prve Strategije razvoja UCG 2019-2024. Ovaj krovni dokument najviše državne visokoškolske ustanove uključuje, među ostalim, razvoj sistema e-učenja, formiranje studijskih programa na engleskom jeziku, pokretanje interdisciplinarnih studijskih programa, sistemsko usavršavanje nastavnog osoblja te jačanje saradnje sa privredom i javnom sektorom. „Drago mi je da vidim da imate viziju razvoja Univerziteta koju ćete pretočiti u Strategiju. To je novi kvalitet, i to pozdravljam. Kao što pozdravljam i ideje za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih. U time imate moju podršku“ – rekao je predsjednik Vlade.
 
Na sastanku je konstatovano da Vlada i Univerzitet vide zajednički interes na unapređenju sistemskih rješenja koje se tiču finansiranja naučnog rada i naučno-istraživačkih projekata sa ciljem dostizanja evropskog prosjeka državnog izdvajanja za naučno-istraživačke projekte.
 
Predsjednik Vlade i rukovodstvo Univerziteta Crne Gore saglasili su se da zajednički adresiraju i potrebe visokog obrazovanja u Sjevernom regionu. U skladu sa Vladinom politikom razvoja Sjevera i činjenicom da se u tom našem regionu realizuje veliki broj razvojnih projekata iskazuje se potreba za otvaranjem posebnih programa za visoko obrazovanje profila potrebnih u infrastrukturi, poljoprivredi, turizmu i drugim djelatnostima.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
 
FOTO: https://flic.kr/s/aHsmEmdXdL
 
Izvor: Vlada Crne Gore
 
 
 
 
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/markovic-vlada-podrzava-ucg-na-unaprjedenju-kavaliteta-studiranja-i-poboljsanju-statusa-osoblja
 
https://m.cdm.me/drustvo/vlada-podrzava-strateske-iskorake-univerziteta-crne-gore/
 
https://fosmedia.me/infos/politika/markovic-vlada-u-potpunosti-podrzava-planirane-strateske-iskorake-univerziteta-crne
 
https://portalanalitika.me/clanak/337489/markovic-vlada-podrzava-planirane-strateske-iskorake-ucg-a
 
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/244061/poboljsati-materijalni-status-zaposlenih-na-ucg.html
 
http://www.antenam.net/drustvo/123841-markovic-u-rektoratu-vlada-u-potpunosti-podrzava-planirane-strateske-iskorake-univerziteta
 
https://www.aktuelno.me/crna-gora/vlada-podrzava-strateske-iskorake-univerziteta-crne-gore/
 
 
Image
 
 
 

Dokumenti

Broj posjeta : 1619