Rektorat, 09.08.2019

Rektor Nikolić organizovao prijem studentima osvajačima medalja na univerzitetskom prvenstvu EvropeFOTO GALERIJA

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić organizovao je prijem studentima Univerziteta Crne Gore, osvajačima medalja na „EUSA Combat Games“, univerzitetskom prvenstvu Evrope u karateu, tekvondou, kik boksu i džudou, koje je održano u Zagrebu, od 31. jula do 3. avgusta 2019. godine.

Rektor je čestitao Novu Raičeviću, studentu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, na osvojenom drugom mjestu i srebrnoj medalji u džudou, Danilu Jekniću, studentu Elektrotehničkog fakulteta, na osvojenom trećem mjestu i bronzanoj medalji u kik boksu, i članicama kata tima Univerziteta Crne Gore Jovani Marić i Milici Bjelici, studentima Ekonomskog fakulteta, na osvojenom trećem mjestu i bronzanoj medalji.

“Želio bih da uputim čestitke našim studentima koji su, uz mnogobrojna odricanja, uspjeli da postignu veliki uspjeh na sportskom planu i na taj način da promovišu naš Univerzitet i državu. Uspjeh je još značajniji ako se uzme u obzir da je na prvenstvu učestvovalo 1.300 studenata sa 404 evropska univerziteta iz 36 zemalja.”

Rektor je istakao da Univerzitet Crne Gore kroz mnogobrojne aktivnosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, sportskih udruženja na fakultetima i studentskog sportskog saveza Crne Gore, konstantno radi na promociji sportskih nauka, univerzitetskog sporta i zdravih stilova života.

“Sprovodeći brojna naučna istraživanja, želimo da dodatno ojačamo vezu između sportskih nauka i prakse, u cilju unapređenja sportskih aktivnosti i rezultata.”

“Strategijom razvoja Univerziteta Crne Gore u narednom periodu smo dodatno prepoznali značaj razvoja studenstkog sporta kroz organizovanje novih sportskih disciplina na studentskim međufakultetskim takmičenjima, kao i promovisanje zdravih stilova života cjelokupne studentske populacije na našem Univerzitetu“.

Na prijemu su prisustvovali i predstavnik studentskog parlamenta UCG Pavle Malović, koji je bio i predstavnik delegacije crnogorskih studenatna na ovom takmičenju, i treneri osvajača medalja,  Mr Veselin Piletić trener Danila Jeknica, trener u kik boks kluba Rad iz Podgorice i Rajko Vujošević direktor karate kluba Buducnost iz Podgorice.

https://m.portalanalitika.me/clanak/342258/nikolic-primio-osvajace-medalja

http://www.antenam.net/sport/ostalo/129146-organizovan-prijem-studentima-koji-su-osvojili-medalje-na-univerzitetskom-prvenstvu-evrope

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 1057