Svečano zatvorena Ljetnja škola startapa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ljetnja škola startapa svečano je zatvorena sinoć, u organizaciji Univerziteta Crne Gore, Ministarstva nauke i Instituta Konfucije. 

Rukovoditeljka projekta "Montenegrin Summer Startup School", doc. dr Milena Đukanović, izrazila je nadu da  će održavanje ove škole postati tradicionalno.

"Ideja je bila da napravimo malu grupu studenata sa kojima ćemo aktivno raditi na idejama, u čemu su nam pomogli mentori sa crnogorske startap scene. Studenti su predstavili svoja kreativna i interesantna rješenja, koja su nagradili partneri iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i predstavnici Telenor fondacije", kazala je Đukanović.

Ona se zahvalila partnerima projekta na saradnji, i učesnicima poželjela uspjeha u daljem radu.

Za najbolju startap ideju Ljetnje škole proglašena je ,,Wineroom”,  ideja studentkinje Metalurško-tehnološkog fakulteta UCG Glorije Vukićević, i studentkinje Politehnike na Univerzitetu Donja Gorica Teodore Jašović. One su predložile kreiranje onlajn platforme na kojoj će biti objedinjene vinarije u Crnoj Gori i regionu sa svojom ponudom, lokacijom, gdje će korisnici moći na jednostavan način, onlajn zakazivanjem, da zakažu posjetu vinariji.

Drugo mjesto pripalo je ideji ,,Udahni terapiju”, studentkinje Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Aleksandri Gezović i studentu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Marku Vučuroviću. Njihova zamisao bila je da kreiraju veb sajt na kojem bi spajali pacijente sa licenciranim psiholozima iz zemlje i regiona, koji bi pružali pomoć pacijentima putem komunikacije preko poziva, glasovnih poruka, video poziva ili tekstualnih poruka.

Treće mjesto osvojila je  biznis ideju o kreiranju pametne vaze ,,Orchist”, studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Luke Manojlovića, Borisa Jovanovića i Nikole Milića, kao i studentkinja Politehnike Univerziteta Donja Gorica Tamara Pejović i studentkinja Novinarstva na Fakultetu političkih nauka Andrea Čvorović. 

 

Izvor fotografija:https://mnemagazin.me/2019/09/22/ucg-prigodnom-svecanoscu-zatvorena-prva-crnogorska-ljetnja-skola-startapa/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.