Počeli pregovori o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu Crne Gore održan je prvi konsultativni sastanak predstavnika Univerziteta Crne Gore, Sindikata Univerziteta i predstavnika Ministarstva prosvjete, kao početak pregovora o izmjeni Kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić kazao je da inicijativa Univerziteta Crne Gore, u pogledu izmjene Kolektivnog ugovora, ima za cilj da usaglasi koeficijente rada sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, što bi, kako navodi, trebalo da rezultira povećanju zarada na Univerzitetu.

„Očekujemo da će se novim Kolektivnim ugovorom bolje i preciznije prepoznati kvalitet nastavnog rada, radno opterećenje i naučnoistraživački doprinos zaposlenih, odnosno da će najkvalitetniji i najvrijedniji ostvarivati i najveće zarade“, kazao je Rektor.

Sastanku su, ispred Univerziteta Crne Gore, pored rektora, prisustvovali još i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i prorektorica prof. dr Irena Orović, ispred Ministarstva prosvjete generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović i načelnik Odjeljenja za normativno-pravne poslove Mijajlo Đurić, dok su ispred Sindikata Univerziteta Crne Gore sastanku prisustvovali predsjednik mr Vukašin Zogović i članovi Mirko Kneževć, Nikola Dožić i Radojka Ljepavić.

 

http://www.antenam.net/drustvo/135477-poceli-pregovori-o-izmjenama-i-dopunama-kolektivnog-ugovora-za-ucg

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.