Rektorat, 20.11.2019

UOUCG: Spomen obilježje 170 godina obrazovanja pomoraca kod Pomorskog fakulteta KotorUpravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici, između ostalog, dao saglasnost Srednjoj pomorskoj školi da povodom proslave 170 godina postojanja ove škole postavi spomen obilježje kod zgrade Pomorskog fakulteta Kotor UCG, uz obavezu očuvanja zgrade tokom postavljanja i održavanja spomenika. Saglasnost je data na predlog rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica kazao je da su se danas članovi Upravnog odbora UCG upoznali sa finansijskim poslovanjem Univerziteta Crne Gore.

„Na inicijativu organizacionih jedinica, data je saglasnost za izmjene i dopune Finansijskog plana Univerziteta Crne Gore za 2019. godinu, za Arhitektonski fakultet, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Građevinski fakultet, Institut za biologiju mora, Metalurško-tehnološki fakultet i Rektorat. Saglasnost je data na predlog Rektora, a uz mišljenje Sektora za finansije“, kazao je predsjednik Bjelica.

Usvojene su i izmjene Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava i Pravilnik o izmjenama Pravilnika o dodjeli novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja na Univerzitetu Crne Gore. 

 

Fotografije: Iz arhive

 

Medijske objave:

https://antenam.net/drustvo/140282-povodom-170-godina-postojanja-postavice-spomen-obiljezje-kod-zgrade-pomorskog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/povodom-170-godina-postojanja-postavice-spomen-obiljezje-kod-zgrade-pomorskog

https://volimpodgoricu.me/2019/11/20/uoucg-spomen-obiljezje-170-godina-obrazovanja-pomoraca-kod-pomorskog-fakulteta-kotor/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/postavice-spomen-obiljezje-kod-zgrade-pomorskog-fakulteta/

 

Image

 

Broj posjeta : 561