Javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup prostornih mjesta u holu Zgrade tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore  za obavljanje uslužne djelatnosti




Javni poziv  za prikupljanje ponuda za davanje u zakup  prostornih mjesta u holu Zgrade tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore  za obavljanje uslužne djelatnosti

Na osnovu čl. 36, 39 i 40 Zakona o državnoj imovini („Službeni list CG”, br. 21/09 i 40/11), člana 29 stav 2 Uredbe u prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj svojini („Službeni list CG”, br. 44/10), Odluke Upravnog odbora broj 02-295/1 od 05.11.2018. godine, a u vezi sa Odlukom Upravnog odbora o utvrđivanju cijene zakupa nepokretnosti broj 02-295/2 od 19.11.2018. godine, Univerzitet Crne Gore, objavljuje

 

JAVNI POZIV br. 02/2019

za prikupljanje ponuda za davanje u zakup

prostornih mjesta u holu Zgrade tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore

 za obavljanje uslužne djelatnosti – opsluživanje toplim, hladnim napicima, konditorskim i sličnim proizvodima

putem samouslužnih aparata

 

PREDMET ZAKUPA:

 

  1. Univerzitet Crne Gore poziva na podnošenje ponuda za davanje u zakup dijela prostora (prostornih mjesta za postavljanje samouslužnih aparata), koji se nalaze u holu zgrade Tehničkih fakulteta- nepokretnosti evidentirane u LN 974 KO Podgorica I, kat. parcela 1372/6, broj zgrade 1, i to po partijama:

 

  • Partija 1: postavljanje samouslužnih aparata u ulaznom holu prizemlja Zgrade tehničkih fakulteta na površini od 2,5 m2 između glavnog ulaza u zgradu i prolaza ka zgradi Građevinskog fakulteta;
  • Partija 2: postavljanje samouslužnih aparata na površini 2,5 m2 u ulaznom holu prizemlja Zgrade tehničkih fakulteta kod Portirnice;
  • Partija 3: postavljanje samouslužnih aparata na površini 2 m2 u niskom dijelu bazne nastave Zgrade tehničkih fakulteta (kota 00) naspram Sale „019”.

 

POČETNA CIJENA ZAKUPA PROSTORA:

 

  1. Minimalna (početna) cijena zakupa na mjesečnom nivou je 60 EUR po m2 (šezdeset eura po metru kvadratnom), sa uračunatim PDV-om.

 

  1. Zakupnina se isplaćuje svakomjesečno, unaprijed, do 5. u mjesecu za naredni mjesec.

 

  1. Troškove električne energije, na mjesečnom nivou, koji padaju na teret zakupca, obračunava stručna komisija koju formira rektor, u paušalnom iznosu.

 

  1. Ugovorene cijene (zakupa, toplih i hladnih napitaka) ne mogu se mijenjati tokom trajanja ugovora.

 

ROK ZAKUPA:

 

  1. Poslovni prostor koji je predmet Javnog nadmetanja daje se u zakup u viđenom stanju, na period od tri godine.

 

USLOV ZAKUPA:

 

  1. Poslovni prostor iz tačke I se može koristiti isključivo za pružanje usluga opsluživanje toplim i hladnim napicima konditorskim i sličnim proizvodim putem samouslužnih aparata.

 

 

NAČIN, MJESTO I VRIJEME PODNOŠENJA PONUDE:

 

  1. Prijave po Javnom pozivu podnose se u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti, na adresu: Rektorat Univerziteta Crne Gore, Cetinjska broj 2, Podgorica, radnim danima od 10 do 14 h, zaključno sa danom 31. decembrom 2019. godine, najkasnije do 13 časova, isključivo predajom na arhivi Rektorata, sa obaveznom naznakom na koverti „Prijava po javnom pozivu za davanje u zakup prostornih mjesta, broj 02/2019. godine – NE OTVARAJ PRIJE JAVNOG OTVARANJA PONUDA”.

 

  1. Učesnici Javnog poziva su dužni da dostave ponudu sa ponuđenim iznosom mjesečnog zakupa iskazanu u eurima, sa uračunatim PDV-om.

 

 

MJESTO I VRIJEME OTVARANJA PONUDA:

 

  1. Javno otvaranje ponuda, kome mogu da prisustvuju podnosioci ponuda, njihovi zastupnici ili punomoćnici, biće održano 10. januara 2020. godine u 14 časova, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, Cetinjska broj 2, Podgorica.

 

  1. Podnesene ponude se ne mogu mijenjati niti dopunjavati.

 

  1. Ponude se mogu povući najkasnije tri dana prije isteka roka javnog poziva, davanjem pisane izjave ili dostavljanjem pisanog obavještenja o povlačenju ponude.

 

OBAVEZA UČESNIKA DA DOSTAVI PODATKE:

 

  1. Pravo učešća na Javnom pozivu imaju pravna lica registrovana za obavljanje djelatnosti za koje se prostor daje pod zakup.

 

  1. Učesnici Javnog nadmetanja su dužni da pored ponude iz tačke 9 uz prijavu dostave:
  • naziv i adresu sjedišta privrednog društva;
  • potvrdu o registraciji iz Centralnog registra privrednih subjekata za domaća, odnosno dokaz o registraciji nadležnog organa matične države stranog ponuđača za strana lica;
  • rješenje o PIB-u pravnog lica;
  • rješenje o registraciji PDV-a;
  • ovlašćenje za zastupanje ponuđača;
  • izjavu Ponuđača da se odriče prava da tereti Zakupodavca po osnovu eventualne nastale štete na aparatima ili gubitka u vidu prometa;
  • tehničke specifikacije aparata.

 

  1. Dokazi moraju biti dostavljeni u originalu ili ovjerenoj kopiji, ne stariji od šest mjeseci i to na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

 

DRUGI USLOVI:

 

  1. Zainteresovani ponuđači se mogu, tokom trajanja javnog poziva, putem telefona 069037554 informisati o obilasku predmetnog poslovnog prostora.

 

  1. Nepotpune, neblagovremene, kao i prijave koje nisu pripremljene u skladu sa uslovima Javnog poziva neće se razmatrati.

 

  1. Ponude koje su primljene nakon isteka roka utvrđenog u javnom pozivu, ponude koje ne sadrže cijenu zakupa ili sadrže cijenu koja je niža od početne, kao i ponude ponuđača koji nijesu uplatili depozite, neće se razmatrati.

 

  1. Neispunjenost uslova iz tačaka 19 i 20 Komisija zapisnički konstatuje.

 

  1. Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda kojom se nudi najviši iznos mjesečne zakupnine, izražene u eurima, koja ne može biti manja od početne cijene. U slučaju da dva ponuđača dostave istovjetne ponude, Komisija će na licu mjesta za takve ponuđače organizovati dodatnu licitaciju putem davanja pismenih ponuda u zatvorenim kovertama sve do izbora najpovoljnijeg ponuđača.

 

  1. Rangiranje ponuda vrši se na osnovu visine iznosa mjesečne zakupnine, izražene u eurima, koja ne može biti manja od početne.

 

  1. Komisija vrši rangiranje ponuda za koje ocijeni da su formalno ispravne i finansijski i ukupno prihvatljive i utvrđuje rang listu.

 

  1. Komisija je dužna da u roku od 3 dana od dana otvaranja ponuda sačini odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

 

  1. O rezultatima sprovedenog postupka Komisija za pripremu i sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretrnosti će obavijestiti ponuđače u roku od 3 dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

 

  1. Svaki učesnik u nadmetanju ima pravo prigovora na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača Komisiji u roku od 5 dana od dana dobijanja obavještenja o rezultatima Javnog poziva.

 

  1. Komisija je dužna da odluči po prigovoru u roku od 3 dana od dana podnošenja prigovora.

 

  1. Odluka Komisije po prigovoru je konačna.

 

  1. Ukoliko prvorangirani ponuđač odbije da potpiše ugovor u roku od 8 dana od dana donošenja odluke, Univerzitet Crne Gore zadržava depozit i može odlučiti da ugovor o zakupu zaključi sa sljedećim rangiranim ponuđačem.

 

  1. Sa najpovoljnijim ponuđačem biće zaključen ugovor o zakupu.

 

  1. Komisija će da proglasi javni poziv neuspjelim u slučaju da se na javni poziv ne prijavi nijedan ponuđač.

 

  1. Zakupac nema pravo da prostor koji je predmet javnog poziva dâ u podzakup.

 

  1. Univerzitet Crne Gore će obezbjediti priključak na elektro-energetsku mrežu (220V).

 

  1. Doprema, postavljanje, priključenje na električnu mrežu, održavanje i servis aparata obaveze su zakupca. U obaveze zakupca spadaju i troškovi osiguranja aparata i osiguranja od odgovornosti prema trećim osobama, te troškovi demontaže aparata, njegovog uklanjanja, odvoza i dovođenje prostora u prvobitno stanje nakon prestanka ugovora o zakupu.

 

  1. Tačno mjesto za postavljanje aparata odrediće se u dogovoru sa zakupcem, na način da se njegovim postavljanjem i korišćenjem ne ometa obavljanje djelatnosti fakulteta.

 

  1. U slučaju adaptacije, sanacije i drugih zahvata na dijelu objekta u kome su postavljeni aparati, zakupodavac zadržava pravo da na trošak zakupca zatraži privremeno uklanjanje aparata iz objekta, pri čemu zakupac nema pravo tražiti povraćaj uloženih sredstava po toj osnovi, niti bilo kakvu naknadu.

 

  1. Zakupac je u slučaju potrebe dužan o svom trošku obezbijedi minimalne tehničke uslove za postavljanje aparata, bez prava na povraćaj sredstava od zakupodavca.

 

  1. Zakupac garantuje za kvalitet proizvoda u skladu sa sanitarno-higijenskim propisima, kao i za tehničku ispravnost aparata, koje je dužan predočiti zakupodavcu na njegov zahtjev.

 

  1. Servisiranje aparata moguće je realizovati na svim gore pomenutim lokacijama radnim danima u vremenu od 08:00-21:00 čas.

 

  1. Sva eventualna oštećenja aparata, krađe i ostali rizici padaju na teret zakupca, kao i potpuna odgovornost prema konzumentima za nastale štete u vezi s rukovanjem, korišćenjem i radom aparata i konzumiranjem proizvoda iz aparata, te je isključena svaka odgovornost zakupodavca prema zakupcu i svim trećim licima u vezi sa navedenim.

 

Kontakt telefon: 020/414-270, Mirko Gajović



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.