Usvojena Odluka povodom raspisivanja oglasa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na održanoj sjednici u posljednjoj sedmici decembra usvojio Odluku o davanju ovlašćenja za raspisivanje oglasa za dodjelu novčanih sredstava (kredita). Oglas će raspisati Komisija za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava (kredita).

Predsjednik  Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica kazao je da će Komisija donijeti odluku o raspisivanju oglasa, u skladu sa Planom rješavanja stambenih  potreba, opštim aktima  i odlukama Univerziteta Crne Gore kojima se reguliše predmetna oblast.

“Komisija će propisati obrazac zahtjeva za rješavanje stambenih potreba dodjelom novčanih sredstava (kredita). Oglas sa obrascem zahtjeva za rješavanje stambenih potreba će se objaviti u Biltenu Univerziteta Crne Gore”, kazao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, usvojen je i konsolidovani finansijski plan Univerziteta Crne Gore za 2020. godinu, kao i predlog Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra za usvajanje Finansijskog plana za 2020. Godinu, sa mišljenjem Sektora za finansije.  

Upravni odbor je dao i saglasnost Mašinskom fakultetu za zaključenje ugovora sa Edutus Univerzitetom iz Mađarske, kojim se pruža logistička i finansijska pomoć Mašinskom fakultetu za organizaciju nacionalnog takmičenja u okviru Svjetske olimpijade u robotici (WRO-World Robotic Olimpiad), sa vrijednošću donacije od 50.000,00 eura.

Za potpisivanje ovog ugovora ovlašten je dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Igor Vušanović, koji je u obavezi da potpisani ugovor dostavi na upoznavanje rektoru Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilu Nikoliću i Upravnom odboru Univerziteta. Sastavni dio ove odluke čine Zahtjev Mašinskog fakulteta, sa nacrtom Ugovora, Mišljenjem Sektora za finansije UCG i Aktom Kancelarije za međunarodnu saradnju.

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.