Oglas za dodjelu novčanih sredstava (kredita) za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore




Oglas za dodjelu novčanih sredstava (kredita) za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore

Image

Komisija za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava (kredita) donijela je Odluku o  raspisivanju  oglasa za dodjelu novčanih sredstava (kredita) za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore.    

Oglas je objavljen u Biltenu UCG dana 30. decembra 2019.godine.

Rok za podnošenje zahtjeva za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore je 30 dana od dana objavljivanja ove odluke u Biltenu Univerziteta Crne Gore.

 

Tekst oglasa dat je u nastavku: 

--------------------------------------------------------

 

Na osnovu člana 6 i 14 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava –kredita (Bilten UCG, br.465/19, 476/19),  Komisiji za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava (kredita),     

 

                                                              OGLAŠAVA

                                DODJELU NOVČANIH SREDSTAVA- KREDITA ZA RJEŠAVANJE STAMBENE POTREBE

 

  1. Pravo na rješavanje stambenih potreba po ovom oglasu imaju akademsko osoblje, neakademsko i stručno osoblje, u smislu člana 2 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava –kredita (redovni profesor, naučni savjetnik, vanredni profesor, viši naučni saradnik, docent, naučni saradnik, profesor visoke stručne škole sa doktoratom, predavač visoke stručne škole sa doktoratom, saradnik u nastavi, saradnik za istraživanja, viši stručni saradnik, stručni saradnik, viši lektor, lektor, viši laborant, laborant, neakademsko osoblje), zaposleni sa punim radnim vremenom na Univerzitetu Crne Gore, čije se zarade finansiraju iz budžeta Univerziteta.

Zaposleni na Univerzitetu koji je ranije putem kredita rješavao stambenu potrebu, ima pravo da konkuriše za dodjelu novčanih sredstava – kredita, radi potpunog rješavanja stambene potrebe.

  1. Ukupan iznos sredstava opredjeljen za kredite iznosi 1.200.000 eura za sve kategorije zaposlenih, za sledeće namjene kredita:

- za kupovinu urbanističke (katastarske) parcele za izgradnju porodične stambene zgrade ili za kupovinu stana u svojini;

- za obezbjeđenje nedostajućeg stambenog prostora, u smislu Pravilnika o rješavanju stambenih potreba akademskog osoblja sa akademskim zvanjem na Univerzitetu Crne Gore i Pravilnika o rješavanju stambenih potreba saradnika, stručnog i neakademskog osoblja na Univerzitetu Crne Gore. (Bilten UCG,br.465/19, 476/19)

  1. Zahtjev za rješavanje stambenih potreba podnosi se Komisiji za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore dodjelom novčanih sredstava – kredita, u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u Biltenu Univerziteta Crne Gore.
  2. Zahtjev za rješavanje stambene potrebe podnosi se u pisanoj formi, na tipskom obrascu, koji je objavljen na web site-u Univerziteta Crne Gore, na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/2/objava/60650-tipski-obrazac-za-rjesavanje-stambene-potrebe

 

  1. Podnosilac zahtjeva je dužan da uz zahtjev priloži sve dokaze neophodne za utvrđivanje ispunjenosti uslova za rješavanje stambene potrebe i utvrđivanja broja bodova, u skladu sa odredbama Pravilnika, a naročito:

    -      odluku o izboru u akademsko ili naučno zvanje,

    -      ugovor o radu ili drugi odgovarajući ugovor, u skladu sa Zakonom,

    -      dokaz o prebivalištu,

    -      kopiju lične karte,

    -      izjavu o stanu u kojem živi i mjestu stanovanja,

    -      dokaz o pravu svojine (list nepokretnosti) iz mjesta prebivališta i mjesta zaposlenja odnosno rada, ili ako se nema, izjavu o faktičkom stanju nepokretnosti zaposlenog i članova njegovog porodičnog domaćinstva i/ili izjavu u smislu člana 30 stav 2 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba akademskog osoblja sa akademskim zvanjem, odnosno člana 29 stav 2 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba saradnika, stručnog i neakademskog osoblja,

    -      izjavu o ranijoj stambenoj situaciji zaposlenog ili člana njegovog porodičnog domaćinstva za slučaj otuđenja,

    -      pisanu izjavu ovjerenu kod suda ili izjavu trećeg lica u smislu člana 31 stav 3 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba akademskog osoblja sa akademskim zvanjem, odnosno člana 30 stav 3 Pravilnika o rješavanju stambenih potreba saradnika, stručnog i neakademskog osoblja, za slučaj posjedovanja stana u svojini, dobijen po osnovu radnog odnosa, a koji se nalazi na teritoriji nekih od republika bivše SFRJ,

    -      dokaz o broju članova porodičnog domaćinstva, sa podacima o srodstvu, starosti, zanimanju,

    -      dokaz o studiranju člana porodičnog domaćinstva,

    -      dokaz o radnom stažu,

    -      dokaz i/ili izjavu o (ne)korišćenju kredita za rješavanje stambene potrebe, od strane zaposlenog ili bračnog druga, na Univerzitetu, odnosno organizacionoj jedinici Univerziteta ili od strane nekog drugog subjekta,

    -      izjavu o saglasnosti da na Univerzitetu ostane u radnom odnosu sa punim radnim vremenom još 10 godina, odnosno do ostvarivanja prava na penziju po sili zakona,

    -      predugovor, sudski ovjeren, o kupoprodaji stana.

 

  1. Zaposleni može podnijeti zahtjev samo po jednom osnovu iz tačke 2 ovog oglasa.

 

  1. Zahtjevi koji nije podnešen u roku koji je određen u oglasu, odbaciće se.

 

  1. Izmjenjene okolnosti, nakon isteka posljednjeg dana roka za podnošenje zahtjeva, ne uzimaju se u obzir.

 

  1. Zaposleni koji dostavi netačne podatke predviđene oglasom, isključiće se iz postupka rješavanja stambene potrebe.

 

  1. Saglasno Planu za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore, dodjelom novčanih sredstava (kredita) za rješavanje stambene potrebe i dodjelom novčanih sredstava za poboljšanje uslova stanovanja, maksimalan iznos novčanih sredstava – kredita koji se može dodijeliti zaposlenom je 15.000,00 eura u bruto iznosu.

 

  1. Povoljniji uslovi za vraćanje kredita su:

-Otplata kredita na rate, u trajanju od najviše 10 godina;

-umanjenje iznosa kredita u visini od 5% za svaku godinu radnog staža, a najviše do 75% vrijednosti dodijeljenog kredita.

Zaposleni kojem su dodijeljena novčana sredstva – kredit, u obavezi je da otplati Univerzitetu 25% dodijeljenih novčanih sredstava – kredita.

Novčana sredstva – kredit se dodjeljuje kao beskamatni.

 

  1. Ukoliko dva ili više zaposlenih imaju isto mjesto na rang listi i jednak broj bodova, onda se redosled u dodjeli novčanih sredstava – kredita određuje primjenom kriterijuma u sljedećem rasporedu:

-značaj poslova;

-radni staž;

-prethodno rješavanje stambene potrebe.

 

Predsjednik Komisije za dodjelu novčanih sredstava za poboljšanje uslova  stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore  dodjelom novčanih sredstava (kredita)     

 

                                                                                                      Prof.dr Saša Mujović, s.r.

 

 

                                                                                                          

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.