UNIVERZITET CRNE GORE OSUDIO PALJENJE CRNOGORSKE ZASTAVE




UNIVERZITET CRNE GORE OSUDIO PALJENJE CRNOGORSKE ZASTAVE

Univerzitet Crne Gore kontinuirano radi na afirmaciji evropskih i crnogorskih društvenih vrijednosti, kroz svoju naučno-istraživačku, nastavnu i inovativnu djelatnost, kroz organizaciju naučnih i stručnih međunarodnih konferencija i okruglih stolova, kao i kroz akademsku publicistiku i projektne aktivnosti, njegujući uspješnu i produktivnu međunarodnu saradnju, posebno sa Univerzitetima iz regiona.

To radimo isključivo kroz naučno-utemeljenu, kritičku analizu i konstruktivnu razmjenu mišljenja, u duhu tolerancije i demokratskog dijaloga, jer samo tako možemo doći do objektivnih odgovora na ključna društvena pitanja i izazove.

Smatramo da, neutemeljenim, nestručnim i nenaučnim stavovima, koji postaju nezahvalan osnov za manipulacije javnosti i medijsku zloupotrebu, nije mjesto u akademskoj zajednici i ostavljamo ih dnevnoj politici.

Ipak, moramo istaći, da smo neprijatno iznenađeni djelovanjem dijela akademske zajednice iz regiona, sa kojima Univerzitet Crne Gore baštini izuzetno uspješnu saradnju, gdje su pojedni članovi javno učestvovali u paljenju crnogorske zastave na zgradi Ambasade Crne Gore u Srbiji, ili pak potpisujući peticije protiv zakonskog sistema druge nezavisne  države, nisu našli za shodno da osude ovaj anticivilizacijski čin.

Univerzitet Crne Gore oštro osuđuje skrnavljenje državne zastave na ambasadi Crne Gore, odnosno nepoštovanje identitetskih crnogorskih vrijednosti i simbola. Univerzitet Crne Gore će uvijek podržavati otvoreni akademski dijalog i jezik mira, tolerancije i poštovanja, kao ključne principe saradnje sa svojim partnerima, prijateljima i susjedima.

Medijske objave :

https://m.portalanalitika.me/clanak/355667/ucg-osudio-paljenje-crnogorske-zastave

https://m.cdm.me/drustvo/ucg-osudio-paljenje-crnogorske-zastave/

http://www.antenam.net/drustvo/145156-univerzitet-crne-gore-osudio-paljenje-crnogorske-zastave

http://standard.co.me/index.php/drustvo/item/66467-univerzitet-crne-gore-osudio-paljenje-crnogorske-zastave

 

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.