Rektorat, 26.03.2020

Prorektorica Perović: Nastavno osoblje ulaže veliki napor da studentima olakša onlajn nastavuX

                    

 

Nastavno osoblje Univerziteta Crne Gore ulaže veliki napor da u direktnoj onlajn komunikaciji sa studentima olakša usvajanje nastavnog materijala u novonastalim okolnostima po visokoškolsko obrazovanje. To je saopštila prorektorica za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđica Perović.

„Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima prevazići novonastalu situaciju i da ćemo negativne posledice po obrazovni sistem na Univerzitetu Crne Gore svesti na minimum“, istakla je prorektorica  Perović.

Ona je dodala da fakulteti, u skladu sa preporukama rukovodstva Univerziteta Crne Gore, organizuju nastavu kroz tri ponuđena modela: postavljanje nastavnih sadržaja na portal Univerziteta Crne Gore (ucg.ac.me), prezentacija na Moodle platformu (dl.ucg.ac.me) i putem Zoom video sistema, za izvođenje nastave u realnom vremenu.

„Tamo gdje su specifičnosti nastavnog procesa takve da praktična nastava zahtijeva kontinuirano izvođenje, dostavljaju se materijali u vidu video zapisa, upućuju se studenti na određene sajtove", dodala je prorektorica Perović.

Prema njenim riječima, prodekani za nastavu Univerziteta Crne Gore dostavljaju izvještaje o realizovanim aktivnostima upravi Univerziteta Crne Gore.

“Izvještavaju nas o eventualnim teškoćama sa kojima se susrijeću, razmatramo i njihove sugestije kako bi poboljšali kvalitet nastavnog procesa”, kazala je prorektorica Perović.

Uprava Univerziteta Crne Gore je, podsjetimo, još od dana obustave nastave 16. marta 2020. godine, u cilju preduzimanja privremenih mjera za sprečavanje i širenje korona virusa, nastojala da u što kraćem roku organizuje nastavu onlajn, u saradnji sa dekanima 19 fakulteta UCG.

 

Medijske objave:

https://m.cdm.me/drustvo/perovic-nastavno-osoblje-ulaze-veliki-napor-da-studentima-olaksa-onlajn-nastavu/

https://www.antenam.net/drustvo/153248-perovic-nastavno-osoblje-ulaze-veliki-napor-da-studentima-olaksa-onlajn-nastavu

https://skalaradio.com/perovic-nastavno-osoblje-ulaze-veliki-napor-da-studentima-olaksa-onlajn-nastavu/

https://www.kolektiv.me/154676/prorektorica-ucg-nastavno-osoblje-ulaze-veliki-napor-da-studentima-olaksa-onlajn-nastavu

https://radiotivat.com/perovic-nastavno-osoblje-ulaze-veliki-napor-da-studentima-olaksa-onlajn-nastavu/2020/03/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/perovic-nastavno-osoblje-ulaze-veliki-napor-da-studentima-olaksa-onlajn-nastavu/

 

Broj posjeta : 1161