Besplatna obuka za kreiranje video igara




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Amplitudo akademija i Ministarstvo kulture Crne Gore pozivaju studente da se prijave za besplatne obuke za razvoj i dizajn video igara. Program počinje 15. juna i traje 6 mjeseci tokom kojih će polaznici imati priliku da savladaju kompletan proces
kreiranja igara. Nakon rada sa mentorima najbolji će dobiti priliku da se zaposle i postanu dio tima koji će, u saradnji sa iskusnim programerima, napraviti prvu video igru Amplitudo Akademije.

U okviru obuke za razvoj (game development) polaznici će ovladiti potrebnim alatima i proći kroz cijeli proces pravljenja 2D, 2.5 i 3D igara. Dizajneri će, na svojim obukama (game design), koje se organizuju prvi put u Crnoj Gori, steći vještine za kreiranje prototipova, animaciju i modelovanje, dizajn koncepta, narativa, nivoa i karaktera, upoznavanje sa mehanikom igre i njihove uloge u kreiranju specifičnog igračkog doživljaja. Kada je riječ o prijavama za dizajn, dovoljno je da zainteresovani imaju predznanje u korišćenju alata Ilustrator i Photoshop, dok je za razvoj poželjno poznavati C++ programski jezik.

Obuke Amplitudo Akademije realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u okviru programa Kreativna Crna Gora kojim se podstiče razvoj sektora kreativnih industrija kao ključnom u formiranju savremene kreativne zajednice koja djeluje u domenu inovativnog stvaralaštva. Svi zainteresovani CV i portfolio mogu poslati na mejl obuke@amplitudo.me do 5. juna.
Kreativna gejming industrija je profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i
kod nas.

Cilj nam je da na ovaj način otpočnemo proces kojim ćemo Crnu Goru ucrtati na globalnu mapu industrije koja je u svijetu, po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku. U 2019. godini globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko
152 milijarde dolara, što je povećanje od 9.6% u odnosu na 2018. godinu. Vjeruje se da da će do 2025. dostići i više od 300 milijardi dolara. 


Za sve dodatne informacija zainteresovani se mogu javiti slanjem mejla na obuke@amplitudo.me ili pozivom na broj +382 67 053 540.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.