Čestitka rektora Nikolića i Plaketa Univerziteta Crne Gore povodom 60 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta




Čestitka rektora Nikolića i Plaketa Univerziteta Crne Gore povodom 60 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore ove godine proslavlja jubilarnih šest decenija od osnivanja. Tim povodom, rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, uputio je čestitku Dekanu Fakulteta, članovima kolektiva, studentima i alumnistima i uručio Plaketu Univerziteta Crne Gore za uspješnih 60 godina akademskog i naučnoistraživačkog rada.

Rektor Nikolić je istakao značaj Ekonomskog fakulteta, kao jednog od osnivača Univerziteta Crne Gore 1974. godine i nosioca akademskog statusa i integriteta jedne od najstarijih, najvećih i najznačajnijih visoko-obrazovnih institucija koje su dale nemjerljiv doprinos društveno-ekonomskom razvoju Crne Gore.

„Jačanje konkurentnosti i internacionalizacija su dominantni razvojni pravci Ekonomskog fakulteta u narednom periodu, u skladu sa Strategijom razvoja Univerziteta Crne Gore. Ekonomski fakultet je u domenu društveno-edukativne odgovornosti prema budućim generacijama menadžera, preduzetnika, bankara, računovođa, revizora i drugih ekonomski profilisanih stručnjaka i kreatora ekonomskih politika, strateški opredijeljen ka inoviranju studijskih programa, međunarodnoj afirmaciji, naučnoistraživačkom kontinuitetu i dinamičnoj interakciji sa privrednim i javnim sektorom“, kazao je on čestitajući višedecenijsku potvrdu kvaliteta i kontinuiteta rada.

Rektor smatra da Ekonomski fakultet predstavlja strateški oslonac i obrazovno-naučnu polugu razvoja crnogorskih privrednih modela i struktura, makroekonomskih i mikroekonomskih performansi,  preduzetničke evolucije i međunarodne konkurentnosti crnogorske ekonomije.

U prilogu objavljujemo čestitku.

Komunikacijski i PR Centar

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/cestitka-rektora-nikolica-i-plaketa-univerziteta-crne-gore-povodom-60-godina-od-osnivanja-ekonomskog-fakulteta

 

 

Image

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.