Rektor Nikolić za TVCG: Univerzitet Crne Gore finansijski stabilan, uživa najveće povjerenje studentske populacije




Rektor Nikolić za TVCG: Univerzitet Crne Gore finansijski stabilan, uživa najveće povjerenje studentske populacije

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, za TVCG, govorio je o finansijskoj stabilnosti i pozitivnom poslovanju Univerziteta Crne Gore, u skladu sa operativnim aktivnostima i strateškim prioritetima.

"Univerzitet Crne Gore uživa povjerenje najbrojnije studentske populacije u Crnoj Gori, a kao dokaz toga jeste preko 3,5 hiljade prijava za prvi upisni rok na konkursu UCG, na 63 studijska programa osnovnih studija", saopštio je on.

Crnogorski univerzitet, kaže Rektor, kontinuirano unapređuje saradnju na međunarodnom nivou.

"Po prvi put smo uvršteni u Times Higher Education (THE) listu gdje smo svrstani među 1300 najboljih univerziteta na svijetu. Ove godine u junu, prema njihovom novom rangiranju, svrstani smo među 400 najboljih mladih univerziteta u svijetu, starih do 50 godina."

Rektor Nikolić je govorio i o naučnim konferencijama koje okupljaju ugledne domaće i strane naučnike i predavače, ali i osnivanju prvog Naučno tehnološkog parka sa ciljem jačanja konkurentnosti crnogorske ekonomije.

"U cilju podsticanja izučavanja pitanja od značaja za razvoj crnogorskog društva, nauke i kulture, odnosno promovisanja identitetskih i autentičnih vrijednosti crnogorskog društva i države, Univerzitet Crne Gore započeo je seriju društvenih dijaloga, naučnih tribina i okruglih stolova pod nazivom Crna Gora 2030. Mi smo realizovali tri takva okrugla stola. Prvi, krajem prošle godine pod nazivom Dijaspora, migracije i identitet. Drugi, Zdravlje i zdrastveni turizam i treći, skoro održan, 13 jul - vrijednosni temelj evropske Crne Gore", objasnio je za TVCG on.

Rektor za Dnevnik poručuje da je status zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore na zavidnom nivou. Izmjenama kolektivnog ugovora, navodi on, zarade su povećane za devet odsto, uz planirano povećanje od tri odsto za narednu godinu. Formirani su stambeni i razvojni fondovi namijenjeni za rešavanje stambenih pitanja, odnosno modernizaciju i nagrade zaposlenima za naučne rezultate.

Više pogledajte u video prilogu u nastavku:


Medijske objave:

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Povodi&clanak=752026&datum=2020-07-16

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.