U III upisnom roku najviše mjesta na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Kandidati za upis imaju mogućnost da se u III roku upišu na nekom od 32 studijska programa Univerziteta Crne Gore, na ukupno 504 predviđena budžetska mjesta. To je saopštila prorektorica za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđica Perović.

 „Ukoliko nisu uspjeli da upišu željeni studijski program, kandidati svakako mogu da se pronađu i na srodnim i atraktivnim studijskim programima“, kazala je Perović.

Prema njeniImagem riječima, najviše je preostalih mjesta na Filološkom (160), Mašinskom fakultetu (87) i Filozofskom fakultetu (60).

„Na Filološkom fakultetu  su otvorena mjesta za programe: Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti  (29), Srpski jezik i južnoslovenske književnosti (32), Italijanski jezik i književnost (37), Ruski jezik i književnost (30), Francuski jezik i književnost (31) i Njemački jezik i književnost (1)“, navela je prorektorica.

Na Mašinskom fakultetu su to programi Mašinstvo(46) i Drumski saobraćaj (41), dok su na Filozofskom to Filozofija  (9), Istorija (27), Geografija (16) i Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku (8).

„Kada je riječ o umjetničkim fakultetima, za koje je potrebno polagati i prijemni ispit, na Fakultetu dramskih umjetnosti kandidati mogu aplicirati za studijske programe Drama i pozorište (12 mjesta),  Gluma (3), Film i mediji (7), dok su na Muzičkoj akademiji to Izvođačke umjetnosti (8) i Opšta muzička pedagogija (5)“, navodi prorektorica Perović.

Ona je dodala da prijemni polažu i kandidati studijskih programa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, odnosno za programe Fizička kultura i zdravi stilovi života (15 mjesta) i Sportski novinari i treneri (5 mjesta).   Studenti programa Fizička kultura i zdravi stilovi života će polagati prijemni na bazenu Sportskog centra i na stadionu FK Sutjeska, u Nikšiću.

„Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore polaganje prijemnog  za studijske programe Stomatologija(12) i Medicina (16), će biti organizovano u prostorijama Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje“, kazala je prorektorica Perović.

Najmanje je, dodaje ona,  preostalih mjesta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, gdje ima mjesta samo za jednog kandidata, kao i po jedno mjesto koje je preostalo na tri programa Elektrotehničkog fakulteta: Energetika i automatika (1), Elektronika, telekomunikacije i računari (1) i Primijenjeno računarstvo (1).  Na Pomorskom fakultetu Kotor je na programu Menadžment u pomorstvu i logistika ostalo samo jedno mjesto, ali kandidati imaju šansu za  Pomorsku elektrotehniku, gdje je preostalo 26 mjesta.   

„Od ostalih fakulteta mjesta ima na Biotehničkom, studijski programi Mediteransko voćarstvo (16) i Kontinentalno voćarstvo (4), Metalurško-tehnološkom fakultetu, studijski program Metalurgija i metali (30), potom  na Prirodno-matematičkom fakultetu, studijski programi Matematika (18) i Fizika (15).

Konkurs za upis studenata će biti raspisan i objavljen  u srijedu, 2. septembra 2020. godine, u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me.

Prijave na Konkurs za slobodna mjesta podnosiće se elektronskim putem, u četvrtak, 3. septembra 2020. godine.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/u-trecem-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu/

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/291267/u-trecem-upisnom-roku-jos-504-mjesta.html

https://www.antenam.net/drustvo/169937-u-iii-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu-ucg

https://www.standard.co.me/drustvo/u-trecem-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/u-trecem-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu

https://mnemagazin.me/2020/09/01/ucg-u-trecem-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu/

https://volimpodgoricu.me/2020/09/01/na-ucg-u-trecem-upisnom-roku-jos-504-mjesta/

https://kodex.me/clanak/217433/u-trecem-upisnom-roku-slobodna-504-budzetska-mjesta

https://makanje.me/clanak/3277?fbclid=IwAR1tQxETI7ZN2tMCGFV6WTB9BS24Uk2L1e67dNgjA9KdXUuXLvIGIxKV08Y

https://www.portalanalitika.me/clanak/u-iii-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu-univerziteta-crne-gore

https://www.standard.co.me/drustvo/u-trecem-upisnom-roku-najvise-mjesta-na-filoloskom-fakultetu/

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.