Univerzitet Crne Gore ponovo na Times Higher Education rangiranju svjetskih univerziteta




Univerzitet Crne Gore ponovo na Times Higher Education rangiranju svjetskih univerziteta

Na listi najboljih svjetskih univerziteta (World University Ranking) za 2021. godinu, koju je danas objavio Times Higher Education (THE), ponovo se među najboljim svjetskim univerziteta našao i Univerzitet Crne Gore.

Univerzitet Crne Gore je svrstan u kategoriju 1001+ u kojoj se nalaze univerziteti rangirani između 1001. i 1527. pozicije. Univerzitet Crne Gore je postigao najbolji rezultat u kategoriji međunarodna prepoznatljivost u okviru koje je zauzeo 704. poziciju.

Times Higher Education rangiranje univerziteta predstavlja jedno od najznačajnijih u svijetu, a za osnov rangiranja uzima 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede.

 

Medijske objave:

https://mnemagazin.me/2020/09/03/the-univerzitet-crne-gore-ponovo-na-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta/

https://www.portalanalitika.me/clanak/univerzitet-crne-gore-ponovo-na-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta

https://www.mladiniksica.me/univerzitet-crne-gore-ponovo-na-times-higher-education-rangiranju-svjetskih-univerziteta/

https://makanje.me/clanak/3311?fbclid=IwAR32uQDhQTCV3Ddgh0PvDWOkaxXuLliwqczWizuwDgfIMBeN5W3P_Ht2qz0

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.