Kad se spoji lijepo i korisno - Berbom maslina do brendiranog ulja Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Rektorata i Biotehničkog fakulteta, danas je u kampusu Univerziteta Crne Gore ubrano 200 kg maslina, a u cilju proizvodnje limitirane serije organskog masilinovog ulja iz univerzitetskog kampusa. Berbi su pored rektora prof. dr Danila Nikolića i dekanice Biotehničkog fakulteta prof. dr Božidarke Marković prisustvovali profesori, saradnici u nastavi i studenti Biotehničkog fakulteta.

Na inicijativu rektora prof. dr Danila Nikolića, a u čast obilježavanja 45 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore, prošle godine u aprilu je u kampusu tehničkih fakulteta UCG, posađeno 45 sadnica maslina. Od ukupnog broja sadnica njih 25 posadili su rektori državnih univerziteta Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana i predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori. Navedena akcija upriličena je tokom IV Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana čije je održavanje na UCG predstavljalo još jednu potvrdu strateškog opredjeljenja Univerziteta ka institucionalnom jačanju na polju internacionalizacije.

Univerzitet Crne Gore i Biotehnički fakultet će kroz akcije ovog i sličnog tipa nastaviti sa njegovanjem uloge i značaja organske proizvodnje, ali i obogaćivanja “zelenih oaza” u centru studentskih dešavanja.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.