Rektorat, 15.10.2020

Hrvatski ambasador Veselko Grubišić posjetio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG u NikšićuDekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG prof. dr Stevo Popović sastao se danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori,  NJ.E. Veselkom Grubišićem.

Dekan Popović je detaljno upoznao Ambasadora sa značajnim naučnoistraživačkim rezultatima koje je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje postigao kao, danas, najznačajniji subjekt u kreiranju sportske nauke i koji ima razvijenu saradnju sa visokoobrazovnim institucijama u regionu.

Dekan Popović je predstavio dosadašnju saradnju sa visokoobrazovnim institucijama u Hrvatskoj, kao i ideju  o daljoj saradnji, na bilateralnoj osnovi.

On je ukazao i na doprinos Fakulteta da tradicinalna međunarodna naučna konferencija postane jedna od najznačajnijih i najprestižnijih manifestacija u oblasti sporta i sportske medicine. Iduće godine, najavio je dekan Popović, XVIII izdanje konferencije Crnogorske sportske akademije i pridruženi XVI Evropski kongres FIEP, održaće se u Dubrovniku, u Hrvatskoj. 

Dekan Popović je upoznao Ambasadora i sa brojnim aktivnostima nastavnog osoblja i istraživanjima realizovanim u Centru za dijagnostiku i antropometrijska mjerenja, koja su obuhvatile i vrhunske sportiste regiona, među kojima i Hrvatske. Na  osnovu istraživanja objavljeni  su brojni naučni radovi u časopisima koji su indeksirani u najprestižnijim svjetskim bazama podataka. 

On se, na kraju sastanka, zahvalio ambasadoru Grubišiću na ukazanoj pažnji i posjeti Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. 

Sastanku su prisustvovali i prodekan za nastavu Fakulteta doc.dr Danilo Bojanić i poslovni sekretar u kabinetu dekana Tatjana Olivieri.

 

Broj posjeta : 382