SPUCG pokreće projekat “Studentska solidarnost” povodom Međunarodnog dana studenata




Studentski parlament UCG ove godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, podržaće organizaciju događaja u saradnji sa studentskim vijećima, a koji se odnose na okrugle stolove, tribine, radionice.

Kad su u pitaju kulturna i zabavna dešavanja koja se ove godine nažalost ne mogu realizovati usled pogođenosti virusom COVID-19 kao što je to bilo prethodnih godina, organizovaćemo projekat za naše studente. Naime, sam projekat pod nazivom “Studentska solidarnost” sa osnovnim ciljem i željom da pomogne studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i koji ujedno iskazuju veliki stepen i učešće u studentskom, humanitarnom, građanskom, sportskom aktivizmu. Studentski parlament će od ponedeljka 16.11.2020. na zvaničnom sajtu raspisati konkurs za dodjelu stipendija sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini stipendija u pomoći studentima Univerziteta Crne Gore. Studentski parlament će shodno Pravilniku dodjeliti 15 stipendija u iznosu od 300 eura.

Međunarodni dan studenata, koji se obilježava u znak sjećanja na stradanje praških studenata, simbol je borbe za demokratsko društvo i bolje obrazovanje. I ovo godine obilježićemo ovaj značajan datum, jer solidarnost, podrška i kolektivna odgovornost su od ključnog značaja u restriktivnim i teškim okolnostima zbog pandemije koronavirusa kada je u pitanju studentska populacija.

Vaš SPUCG



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.