Senat UCG: Realizacija postupka sticanja akademskog naziva doktora nauka za 13 kandidata




Senat UCG: Realizacija postupka sticanja akademskog naziva doktora nauka za 13 kandidata

Slika iz arhive

Na elektronskoj sjednici Senata UCG usvojeni su prijedlozi organizacionih jedinica u cilju realizacije  postupka za sticanje akademskog naziva doktora nauka za 13 kandidata na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Fakultetu političkih nauka, Biotehničkom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Medicinskom fakultetu. Usvojeni prijedlozi tiču se ocjene o ispunjenosti uslova i imenovanja komisije za ocjenu doktorske disertacije, izvještaja o podobnosti teme i kandidata, podobnosti kandidata i teme, imenovanju mentora i komentora, ocjene podobnosti doktorske teze i kandidata.

U cilju realizacije konkursa za izbor u akademska i naučna zvanja i sprovođenje postupaka, Senat je imenovao Komisiju za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za izbor u akademsko zvanje za oblasti Montenegristika – crnogorske ijužnoslovenske književnosti na Filološkom fakultetu. Na istoj Sjednici, a po biltenu UCG br. 514 imenovana je i Komisija za praćenje javnog pristupnog predavanja radi provjere pedagoških sposobnosti kandidata koji se biraju u prvo akademsko zvanje - docent i Komisija za inauguraciono predavanje za kandidata koji se bira u akademsko zvanje redovni profesor za oblast Crtanje na Fakultetu likovnih umjetnosti.

Na prijedlog Vijeća Biotehničkog fakulteta, na sjednici je donijeta Odluka o izmjeni organizacije nastave na Biotehničkom fakultetu, na predmetu Biohemija, studijski program Animalna proizvodnja.

Senatu su na upoznavanje dostavljeni prijedlozi vijeća organizacionih jedinica o studentima sa najboljim uspjehom i prijedlog Odluke rektora UCG-a prof. dr Danila Nikolića o dodjeli nagrade najboljim studentima UCG-a za studijsku 2020/21. godinu, saglasne Pravilniku o nagrađivanju najboljih studenata UCG-a.

 

Medijske objave:

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Drustvo&clanak=771646&datum=2020-12-13

https://www.aktuelno.me/crna-gora/senat-ucg-realizacija-postupka-sticanja-akademskog-naziva-doktora-nauka-za-13-kandidata

https://www.portalanalitika.me/clanak/senat-ucg-realizacija-postupka-sticanja-akademskog-naziva-doktora-nauka-za-13-kandidata

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/realizacija-postupka-sticanja-akademskog-naziva-doktora-nauka-za-13-kandidata

https://makanje.me/clanak/4400?fbclid=IwAR3EW143W9CRzvWJLHDEmPsI0jAZSBNxbrI19JNLAegqxQB13EAFg_Ttjvg

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.