Sastanak u Skadru o dostignućima projekta MARDS




Sastanak u Skadru o dostignućima projekta MARDS


U Skadru će od 19. do 23. jula biti održan 6. sastanak konzorcijuma projekta Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji – paradigma dobrih praksi (MARDS), koji se realizuje u okviru programa Erasmus+ za izgradnju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.

Sastanak konzorcijuma biće organizovan na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Luigj Gurakuqi“, koji je jedan od 16 partnera na projektu. Očekuje se učešće svih članova konzorcijuma, studenata, kao i drugih sudionika koji su zainteresovani za uspješnu realizaciju MARDS-a.

Projektom MARDS koordinira Univerzitet Crne Gore, a nacionalni partneri su Univerzitet Donja Gorica, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, kao i Privredna komora. Rukovodilac projekta je prof. dr Radovan Stojanović.

Partneri iz Albanije su Univerzitet u Skadru „Luigj Gurakuqi“, Univerzitet Metropoliten i Tehnički Univerzitet u Tirani, Univerzitet Vlore, Ministarstvo sporta i obrazovanja Albanije i Unija privrednih komora i industrije.

Partneri iz Evropske unije su Univerzitet u Beču, Univerzitet u Zagrebu, Univerzitet u Mariboru, Univerzitet iz Banske Bistrice i Udruženje profesionalaca u doktorskom obrazovanju iz Austrije.

Cilj sastanka u Skadru jeste upoznavanje partnera iz Albanije sa dostignućima i iskustvima u realizaciji interdisciplinarnog studijskog programa „Održivi razvoj“ na Univerzitetu Crne Gore. Dosadašnje rezultate predstaviće članovi menadžmenta projekta, predavači, studenati i profesionalaci.

Na sastanku će biti razgovarano i o završetku procedura za uvođenje sličnog doktorskog programa, pod nazivom Ekonomija i turizam u održivom razvoju, na Univerzitetu „Luigj Gurakuqi“ u Skadru.

Članovi MARDS tima, koji će boraviti u Skadru, su prof. dr Radovan Stojanović, prof. dr Saša Popović, mr Dejan Lučić i Vladan Perazić. U radu će učestvovati i doktorantkinje Vesna Pavlović i Maša Jovanović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.