MARDS konferencija o doktorskim studijama: Izlaganja imaju vodeći eksperti reforme visokog obrazovanja




MARDS konferencija o doktorskim studijama: Izlaganja imaju vodeći eksperti reforme visokog obrazovanja

U jutarnjem programu TV Crne Gore najavljena je konferencija o doktorskim studijama u okviru MARDS projekta, na kojoj izlaganja imaju vodeći eskperti za reformu visokog obrazovanja i doktorskih studija. Konferencija se održava na Univerzitetu Crne Gore 3. i 4. novembra 2022, u zgradi tehničkih fakulteta.

O  konferenciji su u TV programu govorili rukovodilac MARDS projekta, prof. dr Radovan Stojanović, dr Lucas Zinner, direktor Centra za doktorske studije Univerziteta u Beču, prof. dr Melita Kovačević, sa Univerziteta u Zagrebu.

Tokom drugog dana konferencije, govoriće  dr  Zinner, prof. dr Kovačević, prof. dr Aleksandra Bituskova, sa Univerziteta u Banskoj Bistrici,  prof. dr Biljana Šćepanović, ministarka za nauku i tehnološki razvoj u Vladi Crne Gore, profesori Matjaž Debevc i Andrej Škraba sa Univerziteta u Mariboru, kao i ostali renomirani stručnjaci u oblasti doktorskog obrazovanja i visokoškolskih politika.

Akronim MARDS stoji za projekat Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse, čiji je rezultat prvi međunarodni program doktorskih studija na engleskom jeziku, na Univerzitetu Crne Gore, pod imenom Održivi razvoj.

Više detalja o konferenciji je dato u video prilogu: 

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.