Konkurs za upis na doktorske studije u II roku biće objavljen u subotu




Konkurs za upis na doktorske studije u II roku biće objavljen u subotu

Centar za doktorske studije Univerziteta Crne Gore raspisaće u subotu, 17. decembra 2022. godine, konkurs za upis na doktorske studije UCG za studijsku 2022/2023. godinu, u II upisnom roku.

Konkurs će biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore.    

Konkursom je predviđeno 77 mjesta na programima doktorskih studija 12 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, i to na sljedećim jedinicama: Biotehnički fakultet (5), Elektrotehnički fakultet (13), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (9), Fakultet za turizam i hotelijerstvo (3), Filološki fakultet (9), Filozofski fakultet (2), Građevinski fakultet (1), Mašinski fakultet (9), Metalurško-tehnološki fakultet (2), Pomorski fakultet (9), Prirodno-matematički fakultet (7), Centar za doktorske studije (8).

Prijave sa odgovarajućim dokazima se podnose organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore 19. i 20. decembra  2022. godine,  do 14.00 sati. Za studijski program Održivi razvoj prijave se podnose u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore. Na ovaj studijski program mogu konkurisati kandidati čiji su prethodni nivoi studija iz oblasti prirodnih, tehničkih i medicinskih nauka.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta, a upis kandidata obaviće se do 23. decembra 2022. godine.

Pravo prijave na konkurs za upis na doktorske studije imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra/mastera iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

Od dokumentacije, zainteresovanim kandidatima je potrebna: ovjerena kopija diplome o stečenom akademskom nazivu magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademska diploma regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita, uvjerenje o položenim ispitima na magistarskom/master studijskom programu, izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika.

Ostali detalji o uslovima upisa biće objavljeni u tekstu konkursa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.