Danas i sjutra prijave za konkurs za upis na doktorske studije - II upisni rok
Danas i sjutra prijave za konkurs za upis na doktorske studije - <span class="CyrLatIgnore">II</span> upisni rok

Prijava za konkurs za upis na doktorske studije počinje danas i trajaće do sjutra u 14:00 sati. Prijave sa odgovarajućim dokazima podnose se organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore, sem za studijski program Održivi razvoj gdje se prijave podnose u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore. Na ovaj studijski program mogu konkurisati kandidati čiji su prethodni nivoi studija iz oblasti prirodnih, tehničkih i medicinskih nauka.

Centar za doktorske studije Univerziteta Crne Gore raspisao je u patak, 15. decembra konkurs za upis na doktorske studije UCG za studijsku 2023/2024. godinu - drugi upisni rok.

Pravo prijave na konkurs za upis na doktorske studije imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra/mastera iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

Doktorske studije traju tri studijske godine (šest semestara), odnosno obim studijskog programa ovih studija iznosi 180 ECTS kredita.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta.

Upis kandidata obaviće se zaključno sa 22. decembrom 2023. godine.

Tekst konkursa je dostupan u prilogu ove informacije.  

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.