U julu Međunarodna konferencija mladih naučnika u Varšavi
U julu Međunarodna konferencija mladih naučnika u Varšavi

Doktorska škola Varšavskog ekonomskog fakulteta SGH organizovaće od 13. do 15. jula Međunarodnu konferenciju „Izazovi savremene ekonomije - istraživački zaključci mladih naučnika“, koja je namijenjena studentima master i doktorskih studija, kao i postoktorantima koji su nedavno doktorirali. Osim mladih naučnika konferencija će okupiti i iskusne, međunarodno priznate akademike.

Konferencija će biti organizovana na Varšavskom ekonomskom fakultetu u okviru projekta „Jačanje pozicije Doktorske škole SGH u međunarodnom području doktorskih studija“, koji finansira Poljska nacionalna agencija za akademsku razmjenu u okviru programa STER - Internacionalizacija doktorskih škola.

Učešće na konferenciji je besplatno, ali učesnici plaćaju prevoz i smještaj.

Cilj konferencije jeste da ispita kako savremeni događaji, procesi i razvoji utiču na ekonomiju, poslovni sektor, društvo i politiku, te da podstakne debate o tome kako rezultirajući kontekst, najbolje opisan terminima nesigurnosti, nepredvidljivosti, kompleksnosti i turbulencije, utiče na strategije, politike i ponašanje potrošača.

Konferencija će biti organizovana kroz šest tematskih cjelina:

  • Razmislite dva puta! Digitalni preokret i njegove implikacije za poslovanje, ekonomiju, društvo, politiku i politike
  • Razumite povezanost! Demografija, migracija i mobilnost u odnosu na društvo, ekonomiju, politiku, načine upravljanja
  • Ostanite smireni, predvidite rizike! Upravljanje i vladanje nesigurnošću i nepredvidljivošću u politici, ekonomiji i poslovnom sektoru
  • Isporuka vrijednosti! Lanac vrijednosti i lanci snabdijevanja: trendovi i evolucija usred deglobalizacije, fragmentacije i tehnoloških promjena
  • Uključite nas! Treći sektor i drugi zainteresovani, složeni socio-ekonomski i politički izazovi i put naprijed
  • Ukratko, održivost! Održivost i njene višestruke dimenzije: društvo, ekonomija, politika, preduzetništvo i korporativne strategije

Zainteresovani istraživači trebalo bi da pošalju sažetke do 15. aprila. Nakon što sažetke pregleda Akademski odbor konferencije, autori prihvaćenih sažetaka biće pozvani da dostave cjelokupne radove (do 7000 riječi), proširene sažetke (oko 2500 riječi) ili postere. Odluke o prihvatanju abstrakta biće donešene do 25. aprila, dok se prihvaćeni radovi, prošireni sažetci i posteri dostavljaju do 30. juna.

Autori najboljih radova, prezentacija ili postera biće pozvani da svoj rad dostave jednom od časopisa sa liste koju su identifikovali organizatori konferencije. Pored toga, autori posebno interesantnih radova biće pozvani da doprinesu svojim radom publikaciji u knjizi indeksiranoj u Scopusu.

Više informacija o procesu dostavljanja radova možete pronaći na veb stranici konferencije: https://doctoral-internationalisation.sgh.waw.pl/sgh-2024-international-conference-challengesmodern-economy-research-conclusions-young-scientists Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.