Održan trening za organizaciju nastave na engleskom jeziku u okviru projekta IESP




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru realizacije Erasmus + projekta “Jačanje internacionalizacije na crnogorskim univerzitetima kroz efikasno strateško planiranje - IESP”, 2. i 5. marta, održana je onlajn obuka za nastavu na stranim jezicima, što je jedan od preduslova za privlačenje većeg broja stranih studenata, kao i za takozvani proces “internacionalizacije kod kuće”, odnosno ponudu nastave na engleskom jeziku za domaće studente.

Na radionici su predstavljena iskustva Univerziteta u Ljubljani u vezi sa dizajniranjem kataloga predmeta na engleskom jeziku, definisanjem i pripremom nastavnih materijala, finansijskim planiranjem, angažovanjem pomoćnog osoblja i usluga.

Akademsko i administrativno osoblje uključeno u poslove internacionalizacije Univerziteta u Ljubljani predstavilo je aktivnosti realizovane u protekle četiri decenije i način na koji je  izgrađena održiva struktura u kojoj se raznorodne aktivnosti međunarodne saradnje uspješno realizuju i nadopunjuju.

Između ostalog, primjeri dobrih praksi podrazumijevaju postojanje kancelarija za međunarodnu saradnju na nivou pojedinih fakulteta, imenovanje koordinatora za međunarodnu saradnju na nivou studijskih programa, članstva u biranim međunarodnim mrežama, učešće na međunarodnim promotivnim događajima i drugo.

Radionicu su držali predstavnici četiri članice Univerziteta u Ljubljani: Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za pomorstvo i saobraćaj, Fakulteta umetnosti i Muzičke akademije.

Erasmus + projekat “Jačanje internacionalizacije na crnogorskim univerzitetima kroz efikasno strateško planiranje - IESP”, započeo je prošlog novembra, a ima za cilj povećanje međunarodne vidljivosti crnogorskih univerziteta pružanjem kvalitetnog modela za jačanje različitih aspekata internacionalizacije.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.