Horizont Evropa: Vebinar o ERC otvorenim pozivima u petak, 26. marta




Horizont Evropa: Vebinar o ERC otvorenim pozivima u petak, 26. marta

Izvršna agencija Evropskog istraživačkog savjeta (ERCEA), u petak, 26. marta 2021. godine, s početkom u 12:00h, organizuje vebinar o otvorenim pozivima Evropskog istraživačkog savjeta u 2021. godini.

Ukoliko planirate da pripremate predlog projekta za ERC grant, imate pitanja i potrebne su vam informacije iz prve ruke, uključite se u ERC vebinar za aplikante s Angelom Liberatore i Joseom Labastidom iz Izvršne agencije Evropskog istraživačkog savjeta.

Youtube kanal za prenos događaja:

https://youtu.be/vakhZ0CIGu8

Pitanja možete postaviti već sada putem društvenih mreža: Twitter i LinkedIn.

Podsjećamo da su u okviru Evropskog istraživačkog savjeta otvorena dva poziva za predloge projekata:

Poziv Evropskog istraživačkog savjeta za grantove za mlade istraživače („Starting Grants”), namijenjen je istraživačima kojima se omogućava da formiraju svoj istraživački tim ili program. Više detalja:

https://mps.gov.me/rubrike/_NAUKA/239594/Evropski-istrazivacki-savjet-objavljuje-prve-pozive-za-mlade-istrazivace-u-okviru-programa-Horizont-Evropa.html

ERC grantovi za osnaživanje istraživačkih timova („Consolidator Grants”) namijenjeni su podršci (vodećim) istraživačima u fazi karijere u kojoj oni konsoliduju, tj.ojačavaju sopstvene nezavisne istraživačke timove ili programe. Potrebno je da istraživački timovi posjeduju naučnu izvrsnost i da su nedavno uspostavljeni. Više detalja:

https://mps.gov.me/rubrike/_NAUKA/241020/Objavljen-poziv-Evropskog-istrazivackog-savjeta-za-osnazivanje-istrazivackih-timova-ERC-Consolidator-Grant.html



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.