Otvoreni pozivi Univerzitetske agencije za frankofoniju (AUF)




Univerzitetska agencija za frankofoniju Agence universitaire de la Francophonie – AUF najavljuje niz poziva za projekte i aktivnosti međunarodnog karatkera:

1. Poziv za finansiranje međunarodnih projekata u kontekstu pandemije COVID-19 (Appel à projets international AUF COVID-19.2) koji imaju za cilj odgovoriti na izazove i probleme prouzrokovane pandemijom COVID-19 predlaganjem inovativnih rješenja, ne samo u oblasti medicine, nauke i tehnologije, već i u oblastima humanističkih i društvenih nauka.

2. Program mobilnosti South-South: istraživači na doktorskim i postdoktorskim studijama u oblasti životne sredine (Programme de mobilités Sud-Sud : doctorant·e·s et post-doctorant·e·s en sciences environnementale) koji ima za cilj jačanje znanja i veština istraživača sa Juga u oblasti koja se odnosi na zaštitu životne sredine i održivi razvoj. 

3. Događaj povodom obilježavanja 60. godišnjice Univerzitetske agencije za  frankofoniju L’AUF lance un dispositif de labellisation pour son 60ème anniversaire  koji će se održati između 1. i 24. septembra 2021. godine.

4. Prva konferencija naučne frankofonije: Poziv za prijavu radova (Premières Assises de la Francophonie Scientifique : Appel à communications) koja će se održati 22. i 23. septembra 2021. tokom Generalne skupštine AUF-a  i kroz 10 tematskih radionica pružiti okvir za diskusije i razmišljanja o glavnim pitanjima naučne frankofonije.

5. Peto izdanje nagrade Prix El Fassi (Appel à candidature : 5ème édition du Prix El Fassi) koja odaje priznanje djelu istaknute ličnosti mreža Frankofonije čiji je rad imao širok uticaj  na međunarodnom nivou.

6. Međunarodno takmičenje u studentskom preduzetništvu: 60 sekundi za ubjeđivanje (Concours international d’entrepreneuriat étudiant : 60 secondes pour convaincre) čiji je cilj promocija preduzetničkog duha među mladima.

7. Poziv za projekte Francuska etiketa za odgovorne inovacije (Appel à candidature, 2ème édition : Label francophone de l’innovation responsable) koji je namijenjen identifikovanju, promociji i razvoju odgovornih inovacionih inicijativa i projekata koje generišu francuski univerziteti putem studenata, nastavnika, istraživača i osoblja.

U prilogu objave se nalazi više detalja o pozivima, rokovima i kontaktima za prijavljivanje. 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.