Rektorat

Student iz Brašova o Erasmus + iskustvu u Crnoj Gori
Student iz Brašova o Erasmus + iskustvu u Crnoj Gori

Aleks Tamas, student Univerziteta u Brašovu (Rumunija), je u okviru Erasmus+ programa kreditne mobilnosti proveo ljetnji semestar 2020/21 godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. 

„Odluku da učestvujem u Erasmus programu sam donio zbog velike želje da dio svojih studija provedem u inostranstvu, što će imati pozitivan uticaj na razvoj moje buduće karijere”, rekao je on.

Aleks ne krije oduševljenje srdačnošću našeg naroda.

„Od trenutka kada sam došao u Crnu Goru bio sam prijatno iznenađen toplom dobrodošlicom kako na Univerzitetu Crne Gore, tako i u gradu gdje sam proveo studije”, dodao je on.

Za Aleksa period zatvaranja usljed pandemije nije predstavljao problem.

„U periodu kada sam došao bile su na snazi određene mjere, međutim, mnoge prodavnice, restorani i kafići su bili otvoreni tako da to nije bilo uopšte strašno”, objasnio je on.

Kada su pitanju kulturne razlike između Rumunije i Crne Gore, Aleks je prepoznao samo sličnosti koje objašnjava geografskom blizinom ove dvije zemlje. 

Njemu su takođe sličnosti u organizaciji studija na Univerzitetu Crne Gore i Univerzitet u Brašovu bile olakšavajuća okolnost u praćenju nastave.

Image

Svoje slobodno vrijeme Aleks je iskoristio na pravi način i obišao mnoge turističke atrakcije koje Crna Gora nudi, a takođe i zemlje u okruženju.

Povučen svojim iskustvom Aleks ohrabruje sve studente da se prijave za Erasmus+ program.

„Svim studentima, koji se dvoume da li da pođu na razmjenu u okviru Erasmus+ programa, poručujem da iskoriste ovu nevjerovatnu priliku i steknu nezaboravno iskustvo”, zaključio je on.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/student-iz-brasova-o-erasmus-iskustvu-u-crnoj-gori

https://fosmedia.me/infos/drustvo/student-iz-brasova-o-erasmus-iskustvu-u-crnoj-gori

 

Broj posjeta : 227