Vebinar o pripremanju uspješne prijave za EIC Accelerator 30. jula




Vebinar o pripremanju uspješne prijave za EIC Accelerator  30. jula

Ministarstvo ekonomskog razvoja organizuje u petak, 30. jula 2021. godine, vebinar na temu pripreme uspješne prijave za EIC Accelerator (EICA) u okviru novog EU programa za istraživanje i inovacije „Horizont Evropa“.

Ovaj onlajn događaj je izvanredna prilika da se potencijalni aplikanti upoznaju sa najvažnijim segmentima za EICA prijavu, i to sa:

  • Ključnim kriterijumima uspjeha za EICA;
  • Evaluacionim kriterijumima;
  • Koracima u prijavljivanju, uključujući praktične korake;
  • Modelima projekata.

Vebinar je otvoren za sve koji imaju ideje za inovacije i inovativne projekte, a EIC Accelerator namijenjen je uglavnom za mala i srednja preduzeća (MSP), startapove, akademski sektor, ali i za preduzetnike, pojedince, i druge učesnike koji namjeravaju da osnuju ili investiraju u MSP, i usmjeren je na naučna otkrića ili revolucionarna tehnološka rješenja za koja su potrebna znatna finansijska sredstva tokom dužeg vremenskog perioda.

EIC Accelerator pruža značajnu finansijsku podršku i to, za:

  • finansiranje bespovratnih sredstava do 2,5 miliona eura za troškove razvoja inovacija,
  • investicije (direktna ulaganja u kapital) do 15 miliona eura kojima upravlja EIC Fond.

 

Vebinar će održati Boško Nektarijević, glavni ekspert za EU fondove i investicije u Evropskoj trening mreži. Do 2021, bio je tim lider za podršku inovacija koje finansira EU u Crnoj Gori. Coach izvršne agencije za MSP u EU. Ima preko 20 godina iskustva u radu na EU projektima i programima u više zemalja: Belgiji, Turskoj, Ukrajini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, BiH, itd. Evaluator Evropske Komisije za EU programe i projekte. Konzistentno ima najviše ocjene od preko deset hiljada učesnika treninga. Jedan od vodećih stručnjaka za EU fondove i inovacije. BBA IFAM Business School, Paris, France; MBA Solvay Business School; Brussels, Belgium; Executive Education, Harvard Kennedy School, Boston, USA.

Pozivamo sve zainteresovane učesnike da se prijave do četvrtka, 29. jula u 14,00 časova na email adresu nacionalne kontakt osobe za Evropski savjet za inovacije: marija.raznatovic@mek.gov.me.

Više informacija o EICA, dostupno je na linku: https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-accelerator_en

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.