Održana promocija DAAD stipendija na Univerzitetu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu Crne Gore održana je promocija njemačkih stipendija DAAD koje obuhvataju master, istraživačke i ostale stipendije dostupne našim studentima, kao i intenzivne kurseve jezika. Tim povodom, govorila je prorektorica za internacionalizaciju UCG prof. dr Sanja Peković koja je izrazila zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje Crne Gore i Njemačke u oblasti obrazovanja.

„Univerzitet Crne Gore primarno je posvećen politici i ideji internacionalizacije, stoga se nadam da će svi naši studenti  i istraživači na najbolji način iskoristiti prilike koje nude DAAD stipendije čime će se unaprijediti saradnja našeg Univerziteta sa visokoobrazovnim institucijama Njemačke”, dodala je ona.

Zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori Kristof Breunig govorio je o važnosti DAAD stipendija za povezivanje sa drugim zemljama, koje u ovom slučaju osnažuju dobre njemačko-crnogorske odnose. Takođe, kazao je da ovakve stipendije služe za usvajanje znanja, razvijanje razumijevanja, izgrađivanje mreže kontakata i upoznavanje tradicije i jezika druge zemlje. Objasnio je da pored programa na njemačkom jeziku, DAAD stipendija nudi programe i na engleskom jeziku.

Lektorka DAAD-a Eli Mak predstavila je sve detalje ovog programa, te kazala da master studije svih naučnih disciplina traju najduže dvije godine, istraživačke stipendije za doktorske studije najduže četiri godine i istraživački boravak za predavače na fakultetu i naučnike, najduže šest mjeseci. Ona je odgovarala na pitanja studenata.

Alumnista DAAD stipendije dr. Džemal Elezagić podijelio je iskustvo sa DAAD programa, a pomenuo je i dodatne mogućnosti koje se pružaju studentima.

Podaci o programu dostupni su i na sajtu DAAD programa: www.daad.de i www.funding-guide.de.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1021&objava_id=125072

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/odrzana-promocija-daad-stipendija-na-univerzitetu-crne-gore

https://www.cdm.me/drustvo/odrzana-promocija-daad-stipendija-na-univerzitetu-crne-gore/

https://volimpodgoricu.me/?p=501070

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.