Rektorat

Održana promocija DAAD stipendija na Univerzitetu Crne Gore
Na Univerzitetu Crne Gore održana je promocija njemačkih stipendija DAAD koje obuhvataju master, istraživačke i ostale stipendije dostupne našim studentima, kao i intenzivne kurseve jezika. Tim povodom, govorila je prorektorica za internacionalizaciju UCG prof. dr Sanja Peković koja je izrazila zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje Crne Gore i Njemačke u oblasti obrazovanja.

„Univerzitet Crne Gore primarno je posvećen politici i ideji internacionalizacije, stoga se nadam da će svi naši studenti  i istraživači na najbolji način iskoristiti prilike koje nude DAAD stipendije čime će se unaprijediti saradnja našeg Univerziteta sa visokoobrazovnim institucijama Njemačke”, dodala je ona.

Zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori Kristof Breunig govorio je o važnosti DAAD stipendija za povezivanje sa drugim zemljama, koje u ovom slučaju osnažuju dobre njemačko-crnogorske odnose. Takođe, kazao je da ovakve stipendije služe za usvajanje znanja, razvijanje razumijevanja, izgrađivanje mreže kontakata i upoznavanje tradicije i jezika druge zemlje. Objasnio je da pored programa na njemačkom jeziku, DAAD stipendija nudi programe i na engleskom jeziku.

Lektorka DAAD-a Eli Mak predstavila je sve detalje ovog programa, te kazala da master studije svih naučnih disciplina traju najduže dvije godine, istraživačke stipendije za doktorske studije najduže četiri godine i istraživački boravak za predavače na fakultetu i naučnike, najduže šest mjeseci. Ona je odgovarala na pitanja studenata.

Alumnista DAAD stipendije dr. Džemal Elezagić podijelio je iskustvo sa DAAD programa, a pomenuo je i dodatne mogućnosti koje se pružaju studentima.

Podaci o programu dostupni su i na sajtu DAAD programa: www.daad.de i www.funding-guide.de.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1021&objava_id=125072

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/odrzana-promocija-daad-stipendija-na-univerzitetu-crne-gore

https://www.cdm.me/drustvo/odrzana-promocija-daad-stipendija-na-univerzitetu-crne-gore/

https://volimpodgoricu.me/?p=501070

 

Dokumenti

Broj posjeta : 347

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.